Zo maak je zelf een bbq tafel met constructiehout

Lekker barbecueën zorgt altijd voor veel plezier. Daarom wil je dit ook zo vaak als mogelijk doen. Bovendien trek je alles uit de kast om er fijne tijden van te maken. Zo zorg je bijvoorbeeld voor een echte bbq tafel. Die kan je ook nog eens gewoon zelf maken, zodat deze helemaal aan jullie wensen voldoet. In dit artikel geven we je een stappenplan.

Stap 1: de voorbereiding

Een bbq tafel maken begint met de voorbereiding. Zorg bijvoorbeeld voor het juiste constructiehout. Zorg ook voor gereedschap en andere benodigdheden. Meet jouw barbecue op om achter de juiste afmetingen voor jouw meubel te komen. Meet ook op wat voor jou de ideale werkhoogte is en bedenk je hoe lang en breed je de tafel wilt maken om er gemakkelijk aan te kunnen werken.

Stap 2: de constructie

Nu je de afmetingen hebt bepaald, is het tijd om het constructiehout op maat te zagen en alles in elkaar te schroeven. Gebruik hier wel stevige schroeven voor. Dit is meer duurzaam en de tafel zal stabieler staan. Boor wel goed voor om te voorkomen dat het hout splijt. Wanneer alles klaar is, kan je de tafel ook schilderen. Eventueel kan je er wielen onder monteren.

Lees ook: alles over de inbouw bbq

Stap 3: ruimte voor de bbq

Elke barbecue is anders. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat het gat in het blad anders moet zijn. Ga je een Green Egg meubel maken? Dan komt die er anders uit te zien dan die voor een Weber. Daarom maak je het gat pas nadat je constructie klaar is. Zo kan je precies bepalen waar jouw barbecue moet komen. Het zagen doe je natuurlijk met een decoupeerzaag voor het beste resultaat. Ook plaats je beugels aan de binnenzijde zodat de barbecue en het hout elkaar niet raken. Zo werk je het direct mooi af en kan je de barbecue er zo in laten zakken. Schroef het blad goed vast aan het frame, bij voorkeur met hoekjes aan de onderzijde zodat je er niets van ziet.

Stap 4: zorgen voor kastruimte

Je hebt natuurlijk niet alleen ruimte voor je bbq nodig. Als professioneel grilmeester wil je ook al je andere benodigdheden en gerei erbij bewaren. Daarom is het ook slim om een kastje te timmeren van het constructiehout. Het is een stuk gemakkelijker werken wanneer je alles op één plek kan bewaren. Het is slim om vooraf te bekijken welke spullen je allemaal erin wilt opbergen, zodat je daar de indeling van het kastje op kan afstemmen. Je kan ook wat beugels en haken eraan monteren om ook daar het nodige kwijt te kunnen.

Lees ook: alles over de buitenkeuken

Stap 5: de bbq plaatsen

Tot slot ga je de barbecue een plekje geven in het gat dat je hiervoor gemaakt hebt. Dit is natuurlijk het grote moment. Overigens is het wel slim om eerst te bekijken waar je de tafel wilt plaatsen en te bepalen of deze daar stabiel staat. Je wilt natuurlijk wel gewoon veilig kunnen werken. Staat de tafel en past jouw Green Egg erin? Dan kan je er nu van gaan genieten!

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart