Yakiniku Large Kamado review

Wil je maximaal genieten van barbecueplezier in de buitenlucht van het park of jouw eigen achtertuin? Dan is de Yakinuku Large Kamado Compleet precies het soort barbecue dat je daarvoor nodig hebt! Het is natuurlijk vooral leuk wanneer je lekker kan genieten van bakken en grillen wanneer je dat met vrienden doet. Daar is deze kamado bij uitstek geschikt voor. Wat je ervan mag verwachten en wat de plus- en minpunten zijn, leren we je in deze review.

Wat is Yakiniku?

De kamado-barbecue ken je natuurlijk al wel. Er zijn verschillende fabrikanten die snel naam hebben gemaakt door met dit type model op de markt te komen. Het zijn de barbecues die de Japanse technieken van het grillen benutten. Wanneer je dan toch op die manier aan de slag wilt gaan, waar kies je dan niet voor een model van de fabrikant die dit tot in de puntjes beheerst, zoals Yakiniku? Als het gaat om de verfijnde techniek en de discipline die in de Japanse methode van grillen wordt gelegd, dan zijn de modellen van deze fabrikant daar perfect voor te gebruiken.

De fabrikant legt zich toe op verschillende barbecuemodellen die te gebruiken zijn om volgens de Japanse techniek aan de slag te gaan. Naast de kamado gaat dat bijvoorbeeld ook om de Shichirin. Bovendien zijn deze twee verschillende soorten barbecues ook nog eens in diverse verschillende soorten modellen te krijgen. Daardoor kan je er dus ook echt zeker van zijn dat je precies die barbecue uitkiest, die past bij jou en jouw vormen van gebruik. De Yakiniku Large Kamado Compleet kan dat model zijn.

Yakiniku Large Kamado Compleet

De Yakiniku Large Kamado Compleet is vooral geschikt voor het stevige barbecuewerk. Heb je een feestje een slaat de trek toe? Dan is dit het model waarmee je alle vrienden die te gast zijn gemakkelijk van een lekker stukje gegrild vlees, vis of groente kan voorzien. Dat komt in de eerste plaats door het formaat, het is immers het large-model. Daarnaast komt het ook nog eens door de vele mogelijkheden die geboden worden met deze barbecue. Zo kan je bijvoorbeeld op meerdere niveaus tegelijk grillen. Ook kan je producten zowel aan direct als indirect vuur blootstellen. Dit stelt je in staat om verschillende soorten producten en verschillende soorten bereidingswijzen te benutten.

De barbecue koop je met het onderstel, de zijtafels en een pro set. Zo ben je direct helemaal klaar om aan de slag te gaan. Vooral de pro set is hierin van belang, want dit zijn de vele extra accessoires die je nodig hebt om professioneel te barbecueën. Voor dit model zijn ook nog eens de beste materialen gebruikt, zoals dik keramiek en roestvrij staal. Dit maakt dat de barbecue altijd gemakkelijk en veilig te gebruiken is. Ook kan deze wel tegen een stootje. Ook dat is niet onbelangrijk wanneer je deze vooral op feestjes gaat inzetten.

De mogelijkheden

De Yakiniku Large Kamado Compleet zit boordevol functies. Zo heb je dus eigenlijk direct een complete buitenkeuken tot je beschikking. Door de zijtafels is het bijvoorbeeld mogelijk om bij de barbecue alle gerechten te bereiden. Deze zijtafels zijn van bamboe vervaardigd. Daardoor zijn ze niet alleen stevig, maar zorgt het ook voor een mooi detail in de afwerking. Door de pro set die bij de barbecue geleverd wordt kan je de producten op verschillende niveaus grillen. De helften van het rooster kennen een niveauverschil van enkele centimeters. Dit kan een groot verschil maken in de bereiding van producten.

Het is overigens ook mogelijk om het kookoppervlak nog verder uit te breiden wanneer je hier de juiste accessoires voor aanschaft. Deze zijn los te verkrijgen en zorgen ervoor dat je nog meer producten op nog meer verschillende manieren kan klaarmaken. Mocht je echt ervaren raken in het gebruik van de kamado en de Japanse manier van grillen en bakken? Dan is de aanschaf van dit soort extra’s zeker aan te raden.

Het gebruiksgemak van de kamado

Natuurlijk is de Yakiniku Large Kamado Compleet niet alleen maar aantrekkelijk vanwege de uitgebreide mogelijkheden. Juist het feit dat alles zo gemakkelijk wordt gemaakt is heel interessant. Zo kan je bijvoorbeeld met de margrietschijf gemakkelijk de temperatuur regelen. Bovendien is op de thermometer bovenop de barbecue gemakkelijk in de gaten te houden of het nog goed gaat. Omdat dit model hittebestendig is, kan je zelfs op de hoogste temperaturen grillen. Via de rookhout toevoer zorg je dat het houtniveau goed op peil blijft.

Dank zijn de as pan worden de resten na verbranding gemakkelijk opgevangen en voer je deze net zo simpel af zonder rommel te maken. De barbecue is ook nog eens beschermd tegen de omstandigheden. Zo zitten er afdakjes over de scharnieren zodat deze niet nat worden en gaan roesten. De schoorsteen is ook voorzien van een regenhoed. De omstandigheden hoeven jou dus niet tegen te houden om lekker aan de slag te gaan met de barbecue.

Simpel te monteren

Hoewel je een flinke doos thuisgeleverd krijgt wanneer je de Yakiniku Large Kamado Compleet bestelt, is het toch goed mogelijk om overzicht te behouden en de kamado simpel in elkaar te zetten. Dit komt onder andere doordat bijvoorbeeld het onderstel en de barbecue zelf al gemonteerd worden aangeleverd. Daardoor is het alleen nog zaak om de verschillende delen aan elkaar te monteren. Het is vooral zaak om de details te verzorgen. Zo moet je bijvoorbeeld het handvat nog monteren.

Hoewel het monteren allemaal simpel te verzorgen is, is het wel aan te raden om dit met twee personen te doen. De barbecue op zijn plek zetten vergt namelijk wel wat kracht door het gewicht van het geheel. Wil je de kamado in de best mogelijke staat houden, dan neem je hier natuurlijk geen risico mee. Je hebt hem immers niet alleen gekocht vanwege de eindeloze mogelijkheden, maar ook omdat deze er zo mooi uitziet. Het monteren zal alles bij elkaar minder dan dertig minuten in beslag nemen. Om vervolgens eindeloos van het gebruik van de Yakiniku Large Kamado te kunnen genieten.

Het gebruik van de chipfeeder

Als er één specifiek punt uitgelicht moet worden als het om de Yakiniku Large Kamado Compleet gaat, dan is het wel de chipfeeder. Hier onderscheidt deze kamado zich van de vele andere modellen die op de markt te vinden zijn. De chipfeeder is een extra opening die zich aan de onderkant van deze barbecue bevindt. Dit is de plek waar je het rookhout kan toevoegen. Dit is natuurlijk een sterk voordeel, want een nadeel dat veel gebruikers van kamado’s ervaren is dat het tijdens het grillen zeer lastig is om rookhout toe te voegen. Via de speciale feeder wordt dit je gemakkelijk gemaakt.

Een belangrijk pluspunt van het werken met de chipfeeder in de Yakiniku Large Kamado Compleet is dat je daardoor ook geen problemen met de temperatuur krijgt. Kamado’s gebruik je juist ook om de perfectie met betrekking tot bereidingstemperatuur te bereiken. Doordat dit model je in staat stelt om rookhout toe te voegen zonder het deksel te openen, kan je er zeker van zijn dat je ook meer controle over de temperatuur houdt. Waardoor je dus ook echt heel precies jouw gerechten kan bereiden. Dit komt zowel de smaak als de beleving ten goede!

Een kamado voor het leven

Yakiniku is misschien niet de fabrikant waar je tot nu toe als eerste aan dacht als je een kamado op het oog had. Toch zijn er voldoende redenen om juist voor dit model van deze fabrikant te kiezen. Vooral waar het gaat om de kwaliteit. Yakiniku doet niet onder voor de andere fabrikanten die zich op de markt van kamado’s begeven. Door het gebruik van keramiek en cordieriet is de barbecue heel stevig en kan hij tegen een stootje.

Belangrijker nog is het dat door het gebruik van deze materialen ook gemakkelijk is om de temperatuur stabiel te krijgen en te houden. Dit is uiteindelijk de kern van goed barbecueën en het klaarmaken van de meest bijzondere gerechten. Dat de fabrikant zelf ook in dit model gelooft is ook te zien aan de garantie die geleverd wordt. Hoe langer deze garantie is, hoe meer dit over het algemeen zegt over de kwaliteit van een product. De Yakiniku Large Kamado Compleet kent een garantie van maar liefst 20 jaar. Daarmee kan je stellen dat dit dus echt een kamado voor het leven is.

Pluspunten

  • Een complete set met alle benodigdheden
  • Stevig en stabiel voor gemakkelijk gebruik
  • Simpel te monteren
  • Mooi afgewerkt design
  • Lange garantie
  • Gemakkelijk uit te breiden met meer accessoires

Productkenmerken

Maat: 19-49 cem

Diameter: 56,1 cm

Grilloppervlak: 1.885,74 cm2

Breedte: 117,3 cm

Hoogte: 126,5 cm

Gewicht: 80 kg

Conclusie

De Yakiniku Large Kamado Compleet voldoet in alles aan wat een moderne kamado moet bieden. De klassieke mogelijkheden van het barbecueën volgens de Japanse methode, gecombineerd met enkele handige moderne innovaties zoals de chipfeeder maken dat je gemakkelijker dan ooit de lekkerste gerechten in de buitenlucht kan bereiden. Wil je dit doen voor een grote groep vrienden of tijdens een familiefeest? Dan is dit absoluut de barbecue die je in huis moet halen.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart