Weber bbq tangen

Weber bbq tangen voor vlees en andere etenswaren

Een Weber bbq tang is onontbeerlijk als je het barbecueën wat makkelijker wilt maken. Een Weber tang is sterk, ligt makkelijk in de hand, is vervaardigd van hittebestendig materiaal en is makkelijk schoon te maken. Leg die vleesvork vanaf nu dus maar weer in de lade, er bestaat een veel handigere manier om je vlees op de barbecue te leggen en het er weer af te halen. Weber bbq tangen zijn uiteraard niet uitsluitend bedoeld voor vlees, maar zijn voor allerlei etenswaren te gebruiken.

Er zijn 2 barbecues gevonden

Filteren

Gerelateerde pagina's

Weber accessoires

181 barbecues

Weber grillroosters

19 barbecues

Weber bbq hoezen

34 barbecues

Weber thermometers

0 barbecues

Weber bbq handschoenen

1 barbecues

Weber bbq boek

1 barbecues

Een barbecuetang voor rauw vlees en een barbecuetang voor gegrild vlees

Om nog even op dat vlees terug te komen: als je het echt correct aan wilt pakken, is één tang niet voldoende. Eigenlijk heb je een Weber bbq tang nodig om het rauwe vlees op de barbecue te leggen. Een tweede tang dient dan om het er in gegaarde vorm weer af te halen. Deze tweede Weber tang kun je dan ook gebruiken voor andere voedingsmiddelen. Een Weber tangenset is dan een uitkomst.

Veilig werken met een Weber bbq tang

Niet alleen gebruikscomfort, maar ook veiligheid speelt een belangrijke rol bij de gereedschappen die je voor je barbecue gebruikt. Een Weber tang is dus niet alleen handig, maar beschermt je ook. Dankzij de tang kun je genoeg afstand houden van de hitte die van de barbecue afkomt. Of dit nu een houtskool-, gas- of elektrische barbecue is. Voor de meeste Weber bbq tangen geldt, dat je hun scharnier achter je pols hebt tijdens het gebruik. Volgens de meeste barbecueërs geeft dit meer gebruiksgemak dan tangen die het scharnier aan de andere kant hebben.

Het materiaal van Weber bbq tangen

In de meeste gevallen is een Weber bbq tang gemaakt van rvs, oftewel roestvrij staal. Roestvrij staal is een staalsoort met een beschermende laag, de zogeheten oxidelaag. Vocht en hitte van de barbecue hebben dus geen grip op het materiaal. Om die reden is roestvrij staal duurzaam te noemen. Regelmatig is een tang voorzien van een soft grip. Hierdoor is vasthouden makkelijk en glipt hij niet zomaar uit je handen. De golvende of ietwat gekartelde uiteinden van een Weber bbq tang zorgen voor optimale grip op de voedingsmiddelen. Kracht zetten is niet nodig.

Een aparte tang voor houtskool en briketten

Ook kun je via bbq-zaak.nl een aparte Weber tang voor houtskool en briketten bestellen. Rauw en gegrild vlees raak je het liefst al niet aan met dezelfde tang. Om van houtskool en briketten nog maar niet te spreken. Zou je dezelfde tang gebruiken, dan kun je op as en viezigheid op je etenswaren rekenen. Met de daar speciaal daarvoor ontworpen stalen tang leg je houtskool en briketten makkelijk en hygiënisch op de juiste plek.

Het voordeel van een complete set

Ben je behalve naar een tang op zoek naar nog meer gereedschappen? Dan is een Weber tangenset een verstandige keuze. Er bestaan gereedschapsets bestaande uit diverse onderdelen. Sommigen zijn tweedelig, anderen driedelig en een enkeling bestaat uit zelfs vier gereedschappen. In een standaard gereedschapset vind je behalve een tang ook een vleesvork en een spatel. De uitgebreidste sets bieden je ook een schoonmaakborstel. Zo bestel je alle benodigdheden voor je barbecue gemakkelijk in één keer.

© 2023 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software