Weber rookovens

Weber rookovens geven een nieuwe dimensie aan het barbecueën

Roken behoort tot de alleroudste bereidingswijzen. Vroeger gebruikte men de techniek voornamelijk om de houdbaarheid van etenswaren te verlengen. Tegenwoordig is het niet meer de conservering, maar de smaak waar het om draait. Weber rookovens zijn in staat om die authentieke smaak aan jouw gerechten toe te voegen. Het gebruik van een rookoven geeft een heel nieuwe dimensie aan jouw kennis en vaardigheden als hobby- of (semi-)professionele kok. Laat de houtsnippers hun werk doen en creëer gerechten zoals je die nog niet eerder hebt gegeten.

Er zijn 3 barbecues gevonden

Weber Smokey Mountain Cooker Ø 47 cm

Een rookoven geeft voedsel een heerlijke smaak en zorgt ervoor dat het lang bewaard kan blijven. De Rookoven is voorzien van een thermometer en twee drievoudig vernikkelde bovenroosters. De Weber Smoker is van de gegarandeerde Weber kwaliteit. Bestel Weber Smokey Mountain Cooker Ø 47 cm online bij fonQ. Alle Weber Barbecues uit voorraad leverbaar. Voor 23:00 besteld, morgen in huis

Op voorraad — levertijd: voor 23:00 besteld, morgen in huis — verzending: gratis
€ 334,99 bij FonQ.nl

Weber Smokey Mountain Cooker 57 cm

Barbecueën op gas of elektriciteit? Dat is geen barbecueën. Volgens jou moet het roken, de fik erin en stoken maar. Daarom ben je gek op de Smokey Mountain Cooker. Hiermee voeg je een rooksmaak toe aan je gerechten. Deze rookoven beschikt over een grote opening, zodat je gemakkelijk briketten en rookhout bijvult om vlees, vis en groenten die aromatische rooksmaak mee te geven. Speel met de luchttoevoer voor het perfecte resultaat. Met de geïntegreerde dekselthermometer heb je constante controle over de temperatuur tijdens het barbecueën. Omdat de barbecue 2 verchroomde roosters en 2 niveaus voor roken en grillen heeft, biedt hij zeer uiteenlopende mogelijkheden. De porselein geëmailleerde wateropvangschaal (gevuld met water, wijn of bier) voorkomt dat je gerechten uitdrogen. Het druipbakje zorgt ervoor dat vetten worden opgevangen. Met zijn compacte formaat neem je de Smokey Mountain Cooker eenvoudig mee op vakantie. De meegeleverde hoogwaardige hoes beschermt de barbecue tegen vuil en regen.

Op voorraad — levertijd: voor 23.59 uur besteld, morgen in huis. — verzending: gratis
€ 479,00 bij Coolblue

Weber Smokey Mountain Cooker 47 cm

Jij wilt meer dan alleen grillen. Dan is de Weber Smokey Mountain Cooker iets voor jou. Met de rookoven gril en rook je namelijk gerechten. Deze rookoven beschikt over een grote opening, zodat je gemakkelijk briketten en rookhout bijvult om vlees, vis en groenten een aromatische rooksmaak mee te geven. Met de geïntegreerde dekselthermometer houd je de temperatuur in de barbecue nauwlettend in de gaten. Omdat de barbecue 2 roosters en 2 niveaus voor roken en grillen heeft, biedt hij zeer uiteenlopende mogelijkheden. De wateropvangschaal (gevuld met water, wijn of bier) voorkomt dat je gerechten uitdrogen. Met zijn compacte formaat neem je de rookoven eenvoudig mee op vakantie. De meegeleverde hoes beschermt de barbecue tegen vuil en regen.

Op voorraad — levertijd: voor 23.59 uur besteld, morgen in huis. — verzending: gratis
€ 369,00 bij Coolblue
Filteren

Gerelateerde pagina's

Weber barbecues & accessoires

818 barbecues

Weber gas bbq

94 barbecues

Weber elektrische bbq

17 barbecues

Weber buitenkeukens

42 barbecues

Weber smoker bbq

1 barbecues

Weber tafel bbq

1 barbecues

Hoe ga je te werk met een Weber rookoven?

Net als met een gewone barbecue verwarm je de Weber rookoven voor alvorens je de etenswaren erin plaatst. Zet de deur of het deksel half open, zodat er voldoende zuurstof bij kan komen. Als het hout in de aslade voldoende gloeit, kun je je etenswaren in de oven plaatsen. Het roken kan beginnen! Zorg er wel altijd voor dat er aan de bovenkant van de rookoven een opening blijft bestaan, zodat de trek in stand blijft. Wanneer je de bovenkant helemaal zou sluiten, ontstaat er verkeerde rookvorming en dat proef je aan je etenswaren.

Het principe van Weber rookovens

Net als bij elke andere rookoven, is het principe van de Weber rookoven de smeulende houtsnippers of houtmot. Wanneer na het inschakelen van de oven de rookpan door de warmtebron wordt verwarmd, gaat de inhoud ervan smeulen. Dit zorgt voor de rookontwikkeling. Je kunt zowel koud als warm roken. Maak je gebruik van de eerste methode, dan pekel je ze eerst. Ze zijn langer houdbaar dan de etenswaren die je warm rookt. Elk product heeft ook zijn eigen ideale rooktemperatuur en garingstijd. Bepaal deze nauwkeurig voordat je te werk gaat.

Welke houtsoorten kun je in een Weber rookoven gebruiken?

In een Weber rookoven kun je elke houtsoort gebruiken die je wenst. Meestal gebruikt men beuken- of eikenhout. De belangrijkste eisen zijn dat het hout onbewerkt en vrij van hars en schors is. Gebruik je bewerkt hout, dan komen er schadelijke stoffen vrij. Daarnaast moeten de houtsnippers of houtmot droog zijn. Zijn deze vochtig, dan gaat dit zeer ten koste van het rookproces. Wil je experimenteren met smaken? Voeg dan houtschors of –mot van fruitbomen toe. Deze geven niet alleen een heerlijke geur, maar ook een bijzondere smaak aan je etenswaren.

De Smokey Mountain Cooker serie

Alle Weber rookovens zijn ondergebracht in de zogeheten Smokey Mountain Cooker serie. Stuk voor stuk hebben ze dat robuuste uiterlijk dat je van Weber gewend bent. Waar ze in verschillen, is hun grootte. Houd er bij de aanschaf dus rekening mee welke en hoeveel producten je steeds zou willen roken. Elke Smokey Mountain Cooker is uitgerust met een betrouwbare thermometer die je van een optimale temperatuurbeheersing garandeert. De rookovens zijn voorzien van een opvangbak waar het water en vet in terecht komt. Geen rommel dus!

Het voorzichtige alternatief: de Weber rookdoos

Klinkt die Weber rookoven je als muziek in de oren, maar weet je niet of het proces van roken wel echt iets voor jou is? En of het die smaken creëert die jij voor ogen hebt? Bij twijfel kun je als eerste stap altijd een Weber rookdoos of –tube aanschaffen. Uiteraard vind je ook deze via bbq-zaak.nl. Dit kleine compartiment vult je met houtsnippers of houtmot en plaats je op de grill, of direct op de houtskool.

© 2022 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software