Tips om de perfecte BBQ te houden

Het barbecue seizoen staat weer om de hoek, en de eerste barbecuefeesten zijn gepland, of je nu met een grote groep vrienden of familie gaat barbecueën. De volgende vraag is natuurlijk waar je allemaal op moet letten als je een succesvolle BBQ wilt organiseren. Dus dit artikel bevat verschillende BBQ tips! Er zijn veel verschillende dingen die je kunt overwegen bij het barbecueën, zoals welke apparatuur je nodig hebt, wat voor handige technieken je moet gebruiken en wat de beste producten zijn om op de barbecue te gebruiken. Ook komen er elementen van organisatie aan bod, zoals kruiden etiketten laten maken, zodat jij alles op orde en georganiseerd hebt voor een perfecte BBQ. 

Veiligheid

Bij het barbecueën moet je zowel je eigen veiligheid als die van anderen in acht te nemen. Neem daarom de juiste voorzorgsmaatregelen. Zorg ervoor dat je altijd een blusdeken in de buurt hebt bij een gasbarbecue. Voor een houtskool barbecue is het verstandig om een emmer water en een plantenspuit klaar te hebben staan. Bij een elektrische barbecue is het belangrijk om eerst de stekker uit het stopcontact te trekken voordat je eventueel gaat blussen met een poederblusser of blusdeken. Draag tevens een leren schort om je kleding te beschermen tegen vet en vuur.

Soorten vlees 

Het makkelijkste is een gasbarbecue voor het grillen van vlees zoals hamburgers of steaks, als je mensen zelf laat barbecueën. Een van de meest geliefde soorten vlees op de barbecue is brochette. Elk soort brochette is succesvol met een beetje voorbereiding. Het is raadzaam om houten spiesjes een nacht in water te laten weken. Zo voorkom je dat ze branden of de uiteinden verkolen. De platte spiesjes zijn beter dan de ronde omdat de stukjes vlees of groente niet ronddraaien als ze worden omgedraaid. Kruid je vlees altijd goed. De specerijen kun je in potjes bewaren en labelen, dit kan bijvoorbeeld met etiketten van Avery

Hoe ga je verder te werk?

Het is een goed idee om meerdere barbecues te nemen als je nog niet erg gevorderd bent op het gebied van BBQ’s. Dit is natuurlijk afhankelijk van het aantal mensen in de groep, maar verdeel ze allemaal zodat je indirect of direct kunt barbecueën. Daarna kun je een gedeelte van de BBQ met kolen vullen en een ander leeg laten, dat dan indirect warmte krijgt. Als het vlees te hard wordt of als je vlammen krijgt in de BBQ, kun je hier het vlees op leggen. 

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart