Skottelbraai

Met een Skottelbraai barbecue genieten op zijn Zuid-Afrikaans

Gezelligheid en genieten staan voorop tijdens het Zuid-Afrikaanse barbecueën. De op die traditionele manier van ‘braaien’ geïnspireerde Skottelbraai brengt die begrippen ook mee naar jouw tuin. Lekker, gezond én gevarieerd eten tijdens je barbecue realiseer je met dit toestel moeiteloos. Het Zuid-Afrikaanse merk Cadac is dé producent van de Skottelbraai bbq. Het apparaat heeft verschillende functies. Daardoor kan je er behalve barbecueën ook op wokken, koken en bakken. En dat is nog maar één van de vele voordelen.

Er zijn 0 barbecues gevonden

Filteren

Gerelateerde pagina's

Kamado bbq

258 barbecues

Elektrische bbq

10 barbecues

Inbouw bbq

26 barbecues

Smoker bbq

34 barbecues

Gaskooktoestel

0 barbecues

Pizza ovens

20 barbecues

De herkomst van de Skottelbraai bbq

Skottelbraai komt van de Zuid-Afrikaanse woorden skottel (van Skottelskaar, een landbouwgereedschap dat door Zuid-Afrikaanse boeren werd gebruikt) en braai, dat vertaald kan worden met ‘barbecue’. De Skottelbraai wordt geproduceerd door het bedrijf Cadac, dat in 1948 werd opgericht. Geïnspireerd door de manier waarop de boeren hun middageten op een Skottelskaar boven het vuur bereidden, besloot het om hier een moderne variant van te ontwerpen. Het resultaat? Eén van de meest geliefde grilltoestellen van vandaag de dag.

Redenen om een Skottelbraai te kopen

Dankzij al die verschillende functies lukt het je om op dit complete apparaat verschillende etenswaren te bereiden. Zo kun je je stukje vlees tegelijkertijd garen met dat groentespiesje. Of wordt het toch een paëlla of kruidig gebakken aardappeltjes? Wat je ook kiest, koken op de Skottelbraai is kinderlijk eenvoudig. Om hem nog multifunctioneler te maken dan hij al is, kun je de Skottelbraai bbq ook uitbreiden met bbq accessoires zoals een pizzasteen of een paëllapan. Het toestel werkt op gas, wat diverse voordelen heeft ten opzichte van een elektrisch toestel of het werken met houtskool.

Hoe werkt een Skottelbraai?

Alvorens je hem gaat gebruiken, sluit je het toestel aan op een gasfles. Dit moet een propaan- of butaanfles zijn. Na ongeveer tien minuten is de Skottelbraai warm genoeg geworden om hem te kunnen gebruiken. De ronde schaal van het toestel loopt ovaal toe en zorgt voor een constante temperatuur. De etenswaren die de meeste warmte nodig hebben, plaats je in het midden van het rooster. Gerechten die wat minder warmte nodig hebben (of klaar zijn en warmgehouden moeten worden) plaats je aan de zijkanten.

Met een Skottelbraai breng je altijd variatie op tafel

Vind je via bbq-zaak.nl een mooie Skottelbraai aanbieding? Twijfel dan niet om hem te kopen. De Skottelbraai is namelijk zoveel meer dan alleen een grilltoestel. Het is hét instrument voor outdoor cooking. Behalve die worstjes en die biefstuk die je erop gaart, kun je het toestel ook gebruiken als een soort van oven. Hoe? Door je etenswaren op de bbq plaat of het rooster te leggen en het deksel te sluiten. Zo kook je in de buitenlucht voor ieder wat wils en breng je altijd meer dan genoeg variatie op tafel.

Accessoires die je helpen de lekkerste recepten te bereiden

Je Skottelbraai nóg veelzijdiger maken doe je door hem uit te breiden met diverse grote en kleine onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een wokpan of een barbecue rooster. Of wat denk je van een mini pizza op de Skottelbraai? Wil je een Skottelbraai kopen? Eén van de beste tips: zoek vast naar lekkere recepten om zometeen een compleet diner in elkaar te zetten; van appetizer tot dessert. Grijp die Skottelbraai aanbieding dus, sluit de gasfles aan en begin aan de leukste manier van outdoor cooking!

© 2023 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software