Rundvlees en kalfsvlees voor de barbecue

Wanneer jij opmerkt dat de zon weer vol op begint te schijnen en je ook langzaamaan weer de geur van smeulend houtskool binnen krijgt, dan weet ook jij 100% zeker dat het barbecue seizoen officieel is begonnen. Ben jij die seasoned grillmaster die zijn barbecue gereedschap al uit het vet heeft gehaald of wil je gewoon met jouw vrienden genieten van een heerlijke zomer avond met een wegwerp barbecue, we weten één ding zeker en dat is dat de kwaliteit van het vlees, het succes van jouw barbecue bepaalt. Wat we je ook zeker kunnen garanderen is dat wanneer je voor kwaliteit vlees wilt gaan je bij Vleesch.nl absoluut goed zit.

We zullen hier diverse kwaliteiten van rundvlees en kalfsvlees op de barbecue bespreken. We delen graag de allerbeste barbecue technieken, de meest smaakvolle stukken vlees en geven jou ook nog eens tips om jouw vlees tot in perfectie te kunnen bereiden.

Waarom rundvlees en kalfsvlees perfecte opties zijn voor de barbecue?

We horen het natuurlijk echt super veel, veel vleesliefhebbers zweren namelijk bij rund en ook kalfsvlees op de barbecue. Vleesliefhebbers zweren bij rund- en kalfsvlees voor op de barbecue, en dat is niet gek, want rundvlees en ook kalfsvlees zijn ongelofelijk sappig, rijk van smaak en hebben een perfecte grilstructuur.

  • Rundvlees: Is van zichzelf ontzettend krachtig van smaak en ook vol van           karakter. Het vlees is echt uitermate geschikt voor de liefhebber van een goede en stevige bite. Vlees wat het goed zou kunnen doen in dit geval is biefstuk, entrecôte, rib-eye, riblappen en nog veel meer.
  • Kalfsvlees: Je hoort bij kalfsvlees eigenlijk altijd dat het een stuk zachter is en ook fijner is van structuur. Daarnaast komt kalfsvlees ook nog eens vaker met een subtiele en verfijnde smaak. Het mooie aan kalfsvlees is dat je het echt dicht ziet schroeien op de gril en dat het daarnaast ook nog eens echt heerlijk mals kan blijven. Kalfsvlees dat het ontzettend goed zal doen op de barbecue is: kalfsoester, rib-eye, entrecote en nog veel meer.

Rundvlees of kalfsvlees op jouw barbecue maakt absoluut niets uit. Jouw barbecue ervaring en die van jouw gasten zal zonder problemen naar een nieuw niveau getild worden.

Het beste stuk rundvlees voor de barbecue

Wil je indruk maken met rundvlees op de grill? Dan zijn dit dé stukken die je moet kennen:

Rib-eye

Een rib-eye is een absolute klassieker op het gebied van de barbecue, dit komt natuurlijk door die heerlijke vetlaag en wist je ook dat je een rib-eye absoluut niet hoeft te bewerken met kruiden of andere vormen van voorbereiding. Rib-eye kun je namelijk gemakkelijk goudbruin bakken en we zullen meteen maar eerlijk zijn, dit is vaak al meer dan genoeg om echt te kunnen genieten van een ongekende rib-eye smaak.

Het beste stuk kalfsvlees voor de barbecue

Wil je met kalfsvlees werken op de barbecue? Zorg er dan ook voor dat je wat meer aandacht besteed aan het kalfsvlees. Het vlees verdient het echt en is ook een stuk delicater dan dat rundvlees is. Wil je dus kalfsvlees gebruiken, ga dan eens voor de volgende stukken op de barbecue.

Kalfsspareribs

Een ware klassieker voor elke barbecue zijn toch wel de spareribs en wat het nog beter maakt is dat het kalfsspareribs zijn. Deze spareribs zijn nog eens een stuk malser, vaak groter en ongelofelijk lekker qua smaak. Je kunt de spareribs zelfs vast voorwerken met een zoete of misschien wel een hele pittige marinade. Dit vlees is perfect om goed te marineren alvorens het op de barbecue komt te liggen.

De perfecte barbecue techniek voor rund- en kalfsvlees

We weten allemaal hoe kunstig het bereiden van vlees kan zijn, We hebben daarom speciaal voor jou wat gouden regels op een rijtje gezet voor een geslaagde barbecue. Laten we hier samen eens naar gaan kijken:

Kies de juiste barbecue-methode

We willen natuurlijk altijd de beste barbecue organiseren, maar waar moeten we dan precies rekening mee houden. Zijn er verschillende manieren van bereiding? Welk vlees werkt perfect voor welke bereiding? Daar gaan we nu op in.

  • Direct grillen – Het directe grillen is in principe perfect voor alles dat te maken heeft met steaks en dunne stukken vlees. Het directe grillen is snel en heet, je kunt dus in principe snel aan tafel.   
  • Indirect grillen – De andere tak van sport is het indirect grillen, hier gaar je het vlees als het ware langzaam met een gesloten deksel. Deze manier van bereiding is ontzettend ideaal voor grote stukken zoals bijvoorbeeld picañha en côte de boeuf.

Gebruik een kerntemperatuurmeter

Het komt in principe een stuk beter uit bij alles dat te maken heeft met indirect grillen, je doet er namelijk langer over en op deze manier verlies je ook niet je gewilde gaarheid uit het oog. Dankzij een thermometer kun je namelijk voorkomen dat je ooit nog of een taaie steak serveert of misschien zelfs wel te rauw vlees. Om je te helpen hebben wij de temperaturen en ook gaarheden hieronder geplaatst. Wanneer je dit aanhoudt ben jij heer en meester over alles dat te maken heeft met de grill.

  • Rare:               48-50°C
    Medium rare: 52-55°C
  • Medium:          56-59°C         
  • Well done:      65°C+

Laat vlees rusten

Een veel vergeten stap maar zo ongelofelijk belangrijk is het laten rusten van vlees na het grillen. Je wilt dit zeker 5 tot 10 minuten aanhouden zodat de sappen zich weer goed kunnen herverdelen in het vlees.

Belangrijke barbecue tools

Voor de ultieme barbecue ervaring heb je niet alleen topkwaliteit vlees nodig, maar ook de juiste tools.

  • Gietijzeren rooster: Zorgt voor die prachtige grillstrepen en een gelijkmatige verdeling van de hitte.
  • Houtsnippers (rookhout): Geeft jou zoveel extra smaak. Voor de allerbeste      resultaten kies je voor eikenhout bij rundvlees en appelhout bij kalfsvlees.
  • Barbecue tang en spatel: Voor optimaal grillgemak zonder het vlees te beschadigen.

Barbecue vlees van Vleesch.nl

Wij van Vleesch.nl zijn absoluut heer en meester op het gebied van grillen en het meest mooie is dat we ook nog eens al het vlees voor jou op voorraad hebben, begint jouw mond al te wateren? Bestel dan snel het vlees van Vleesch.nl en gebruik de bereidingstips, zo wordt jij heer en meester van jouw eigen georganiseerde barbecue. 

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart