Rookhout

Aan de slag met rookhout

Wanneer je het barbecueën behoorlijk onder de knie hebt, wordt het tijd voor een volgende stap. Het werken met rookhout geeft een extra dimensie aan het grillen. Waar roken vroeger voornamelijk als conserveringstechniek werd ingezet, gebruik je het nu meestal vanwege de smaak. Wanneer je rookhout op de bbq gebruikt, geeft dit die rokerige twist die bij een barbecue hoort. Via bbq-zaak.nl kun je verschillende soorten rookhout kopen, afkomstig van diverse producenten. Hier leggen we je uit wat de verschillen inhouden voor de toepassing van elk.

Er zijn 9 barbecues gevonden

Barbecook rookhout beuk

Met dit rookhout geef je je bereidingen in de rookoven of op je houtskoolbarbecue een extra smaaksensatie. Week het rookhout enkele uren in water en laat uitlekken voor gebruik. Gooi het geweekte rookhout rechtstreeks op de gloeiende kolen van jouw houtskoolbarbecue of rookoven.

Levertijd: minimum bestelwaarde €20. de gemiddelde levertijd is nu 3 werkdagen. door drukte bij bezorgpartners zijn leveringen mogelijk vertraagd. — verzending: € 4,95
€ 3,99 bij Praxis

AXTSCHLAG WOOD PAPERS KERSEN 8 ST

Axtschlag wood papers kersen hout De kersen hout rookvellen van Axtschlag zijn geschikt om te gebruiken bij zowel een open als gesloten barbecue. Rol de barbecue producten in de wood papers en laat ze zachtjes garen op de barbecue. De wood papers zijn uitstekend te gebruiken bij vlees, vis en gevogelte. De Axtschlag rookvellen van kersen hout geven een fijne, milde en fruitige rooksmaak af.  Vlees en vis blijven heerlijk sappig. Te gebruiken op de barbecue of in de oven. Milde en fruitige rooksmaak.  Kersen hout rookvellen gebruiken Gek op variëren en barbecueën? Dan is het echt de moeite waard om deze kersen wood papers van Axtschlag te proberen. De rookvellen zijn als volgt te gebruiken: Rookvellen ruim 30 minuten in lauwwater water leggen. Het hout moet goed nat zijn, zodat deze niet verbranden.  Barbecue gerechten omwikkelen met de rookvellen. Uw vlees, vis of gevogelte kunt u nu langzaam laten garen en grillen op de barbecue of in de oven.  Axtschlag kersen rookvellen eigenschappen Inhoud: 8 vellen Wood paper Afmetingen: 190 x 150 mm

Op voorraad — levertijd: 1 dag — verzending: € 5,95
€ 4,99 bij Tuinartikeltotaal.nl

The Bastard Tube Smokerbox Large

De tube smoker van The Bastard is ideaal voor het warm en koud roken van je gerechten. Hij produceert maar liefst vier uur lang rook op een temperatuur van ongeveer 225 graden en je kunt hem in elke barbecue of rookoven gebruiken! Bestel The Bastard Tube Smokerbox Large online bij fonQ. Alle The Bastard Barbecue accessoires uit voorraad leverbaar. Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Op voorraad — levertijd: voor 22:00 besteld, morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 27,95 bij FonQ.nl

Weber Pellet Opbergzak - Zwart

Wil je houtskool, briketten of pellets netjes buiten opbergen? De Weber pellet opbergzak heeft een opslagcapaciteit van 9 kg en kan gewoon buiten blijven staan. De zak kan plat worden opgevouwen als hij niet wordt gebruikt. Ideaal! Bestel Weber Pellet Opbergzak - Zwart online bij fonQ. Alle Weber Barbecue accessoires uit voorraad leverbaar. Voor 22:00 besteld, morgen in huis

Op voorraad — levertijd: voor 22:00 besteld, morgen in huis — verzending: € 4,95
€ 33,25 bij FonQ.nl

Rookhout Beuk Barbecook

Rookhout Beuk van Barbecook. Met deze stukken rookhout geef je je bereidingen in de rookoven een extra smaaksensatie. Uit onze collectie bbq & koken. Van het merk Barbecook maar met Warentuin - kwaliteit & services. Warentuin heeft alles voor huis, tuin en dier! Rookhout Beuk Barbecook, dit komt uit het assortiment hout, kolen & starters, koop hem gemakkelijk en goedkoop online! Dit product verkopen wij per stuk tenzij anders aangeven.

Levertijd: 1-5 werkdagen — verzending: € 6,99
€ 4,89 bij Warentuin.nl

Rookhout Beuk Barbecook

Rookhout Beuk van Barbecook. Met deze stukken rookhout geef je je bereidingen in de rookoven een extra smaaksensatie. Uit onze collectie bbq & koken. Van het merk Barbecook, dit is een goed merk welke diverse producten verkoopt voor uw BBQ & koken. Het gaat om 1 artikel, tenzij anders aangeven. U bestelt een prachtige Rookhout Beuk Barbecook, uit het assortiment hout, kolen & starters, koop hem gemakkelijk en goedkoop online!

Op voorraad — levertijd: 10 werkdagen — verzending: € 6,99
€ 4,89 bij Homedeco.nl

Barbecook rookhout rode wijn

Met dit rookhout geef je je bereidingen in de rookoven of op je houtskoolbarbecue een extra smaaksensatie. Week het rookhout enkele uren in water en laat uitlekken voor gebruik. Gooi het geweekte rookhout rechtstreeks op de gloeiende kolen van jouw houtskoolbarbecue of rookoven.

Levertijd: minimum bestelwaarde €20. de gemiddelde levertijd is nu 3 werkdagen. door drukte bij bezorgpartners zijn leveringen mogelijk vertraagd. — verzending: € 4,95
€ 3,99 bij Praxis

AXTSCHLAG WOOD PAPERS ELZEN 8 ST

Axtschlag rookvellen van elzen hout De rookvellen van Axtschlag zijn geschikt om te gebruiken bij zowel een open als gesloten barbecue. Rol de barbecue producten in de rookvellen en laat ze zachtjes garen op de barbecue. De wood papers zijn uitstekend te gebruiken bij vlees, vis en groenten. Vooral bij vis zijn de elzen rookvellen goed te gebruiken. De Axtschlag wood papers van elzen hout geven een sterk en licht fruitige rooksmaak af.  Weinig vochtverlies Barbecue gerechten blijven sappig Licht fruitig van smaak Te gebruiken in een open of dichte barbecue Ook voor in de oven Elzen wood papers gebruiken De rookvellen zijn leuk om eens uit te proberen. Maar hoe gebruikt u de wood papers van Axtschlag? Leg de Wood papers ongeveer 30 minuten in lauwwarm water en laat het hout goed nat worden. De rookvellen krijgen hierdoor geen kans om te verbranden. Wikkel de barbecue gerechten om met de elzen wood appers Laat de gerechten langzaam garen en grillen op de barbecue of in de oven. Eigenschappen Elzen Wood papers Inhoud: 8 vellen Wood paper Afmetingen: 190 x 150 mm

Op voorraad — levertijd: 1 dag — verzending: € 5,95
€ 7,99 bij Tuinartikeltotaal.nl

Rookhout Beuk Barbecook

Rookhout Beuk Barbecook, komt uit het assortiment hout, kolen & starters, koop hem gemakkelijk en goedkoop online!

Op voorraad — levertijd: de levertijd is 10 werkdag(en) — verzending: gratis
€ 11,89 bij Blokker.nl
Filteren

Gerelateerde pagina's

Barbecue hoezen

390 barbecues

Bbq borstels

59 barbecues

Rookbox

5 barbecues

Bbq kiphouders

6 barbecues

Rookovens

22 barbecues

Weber rookovens

2 barbecues

Het verschil tussen direct en indirect grillen

Wil je met rookhout bbq’en? Dan is de indirecte grilltechniek vereist. De kans bestaat dat je het tot nu toe altijd op dezelfde manier aanpakte: het rooster vullen met kolen en briketten, zodat het vuur snel en stevig op kracht komt. Zo creëer je echter een vuur zonder nuance. Deze manier van grillen noemen we ook wel direct grillen. Indirect grillen betekent dat je de briketten of kolen wat dunner uitspreidt, zodat het wat langer duurt voor je etenswaren gegrild zijn.

Geniet, maar grill met mate

Indirect grillen is een echte must voor het werken met rookhout op de bbq. Grill je namelijk op de directe manier, dan is je vlees binnen een mum van tijd klaar en heeft het hout geen tijd om zijn smaak af te geven. Ook voorkom je zo nog eens dat het vlees snel kan verbranden. Verspreid net als de kolen of de briketten ook de houtsnippers of chunks gelijkmatig. ‘Met mate’ lijkt de sleutel tot het succesvol garen van vlees, gevogelte en vis.

De verschillende soorten rookhout voor op je barbecue

Barbecue rookhout kan in twee categorieën worden opgesplitst: chunks en snippers. In hun werking verschillen ze iets van elkaar. De robuustere blokjes zijn bij uitstek geschikt voor gerechten die langer moeten garen. Niet alleen branden ze gelijkmatiger, ze hebben ook een langere brandduur. De rookvorming stopt dus niet halverwege het garingsproces en zo geven chunks van het begin tot het eind hun smaak af. Houtsnippers verdeel je over de kolen of briketten, maar nooit op de allerheetste gedeeltes. Zo verbranden ze veel te snel. Ook kun je ze in een smokerbox gebruiken.

Elke houtsoort zijn eigen, karakteristieke smaak

Natuurlijk bestaat er niet alleen verschil qua vorm, maar ook wat betreft houtsoort. Wil je goedkoop rookhout kopen? Wees je er dan van bewust dat elk soort zijn eigen, specifieke smaak afgeeft aan je voedingsmiddelen. Ongeacht of je nu een gas bbqhoutskool bbq of elektrische bbq gebruikt. Eiken en beuken zijn veelgebruikte houtsoorten voor op de barbecue. Rookhout van eiken geeft een zware rooksmaak af en is vooral geschikt voor grote stukken varkens- of rundvlees. Beuken heeft daarentegen een neutralere rooksmaak en is ideaal voor tijdens het roosteren van vis.

Rookhout bbq met een extra bijzonder smaakje

Wil je nóg een extra twist geven aan het grillen van je vlees-, kip- en visgerechten? Maak dan gebruik van rookhout met een fruitige smaak. Dit klinkt in eerste instantie misschien als een vreemde combinatie. Maar eenmaal op de barbecue blijkt het een combinatie die verrassend positief uitpakt. Zo bestaan er appelhoutsnippers die goed passen bij wild, vis en gevogelte. Big Green Egg heeft rookhout met een subtiele kersensmaak. Het lichtzoete vleugje kers vormt een mooie combinatie met wederom wild en gevogelte, maar ook met een biefstukje of lamsvlees.

Met Weber rookhout kun je alle kanten op

Weber rookhout lijkt in haast alle denkbare smaken te bestaan. Je kunt de snippers over de kolen of de briketten verspreiden, of ze in een speciaal daarvoor bestemde smokerbox doen. Zo rookt het hout langzaam zonder te verbranden. Weber rookhout bestaat net als die van Big Green Egg in een appelvariant. Ook zijn er de houtsnippers Pork, die samengesteld zijn uit hout van diverse fruitbomen. De mix daarvan geeft varkensvlees een intensere smaak. Ook Mesquite en Hickory houtsnippers weten dat subtiele aroma aan diverse gerechten af te geven.

© 2021 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software