Kerst, hét moment om jouw kookskills te showen! Neem de tijd om een indrukwekkend gerecht te bereiden waar je gasten steil van achterover slaan. Met zoveel klassieke kerstrecepten om uit te kiezen, kan het lastig zijn om te beslissen. Voor de vleesliefhebber is een heerlijke rollade altijd een goede keus. Combineer het met geroosterde groenten en aardappelkroketjes voor een feestelijk avondmaal. Volg deze eenvoudige stappen en maak indruk met jouw culinaire kunsten!
Ingrediënten (4 personen):
- 700 g varkensrollade mager
- 600 g spruiten & pompoen ovengroente
- 300 g aardappelkroketjes
- 75 g kappertjes
- 50 g citroenmayonaise
- 20 g biologische rucola
- 45 g granaatappelpitjes
- 6 el olijfolie
Instructies
- Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 °C. Verhit ondertussen 4 el olie in een braadpan en bak de rollade rondom aan. Vak het vlees in 25 minuten gaar en keer revgelmatig om.
- Pak een ovenschaal en verdeel daar de ovengroente in. Daarbij doe je de kappertje en besprenkel het geheel met olijfolie. Bak de groenten in 20 minuten in de oven.
- De aardappelkroketjes kunnen tegelijkertijd met de groenten in de oven en moeten ook 20 minuten worden gebakken.
- Voeg de citroenmayonaise en rucola samen in een hoer beker. Maal het geheel fijn met een staafmixer.
- Verdeel de geroosterde groenten over een serveerschaal en leg de rollade daar in mooi gesneden plakken overheen. Strooi de granaatappelpitjes eroverheen als garnering. Serveer dit feestelijke geheel samen met de aardappelkroketjes en de rucolamayonaise.
Feestelijk diner
Met deze rollade zet je een heerlijk en gebalanceerd kerstgerecht op tafel. De combinatie van het malse vlees, de kleurrijke groenten en knapperige aardappelkroketjes zorgt voor een maaltijd die bij iedereen in de smaak valt. Geniet samen met je gasten van deze eenvoudige, maar feestelijke kerstmaaltijd!