Marinadespuiten

Met een marinadespuit zit elke hap boordevool smaak

Een van de grootste teleurstellingen van een grillmeester en zijn gasten is wanneer het vlees van de buitenkant goddelijk oogt, maar uiteindelijk droog en vrij smakeloos blijkt. De eerste hap verraadt het al meteen. Met een marinadespuit voorkom je dit. Het is de meest effectieve manier om jouw stukje vlees van sappigheid en smaak te verzekeren. In gebruik en onderhoud is hij ook nog eens erg eenvoudig. Via bbq-zaak.nl kun je marinadespuiten van diverse producten bestellen.

Er zijn 0 barbecues gevonden

Filteren

Gerelateerde pagina's

Bbq accessoires

714 barbecues

Bbq grillroosters

47 barbecues

Barbecue hoezen

63 barbecues

Bbq schorten

50 barbecues

Bbq spiezen

16 barbecues

Bbq kookboeken

10 barbecues

Waarom werkt een marinade spuit beter dan ‘gewoon’ marineren?

Met het normaal marineren van vlees kruid je in feite alleen de buitenkant ervan. De kruidenpasta of droge rub is niet in staat om dieper dan een paar millimeter naar binnen te dringen. Dit heeft tot gevolg dat de buitenkant weliswaar smakelijk is, maar dat er van diezelfde smaak na een paar happen nog maar weinig over is. Voor een klein stukje of dun lapje vlees is dit minimaal merkbaar. Maar wil je een groot stuk vlees marineren, dan zul je over moeten gaan op een andere methode.

Voor welke marinade is een marinade spuit geschikt?

Met een marinade injectiespuit dring je wel door tot de kern van het stukje vlees. Het spreekt voor zich dat marinadespuiten enkel geschikt zijn voor vloeibare marinades. Ook een vloeibare marinade dient zeer dun te zijn. Verwerk je graag losse, zeer fijngesneden stukjes kruiden of groenten in een zelfgemaakte variant, doe dit met een marinade injectiespuit dan niet. Door het gebruiken van fijne stukjes zal de spuit direct verstopt raken en dus zijn werk niet kunnen doen. Maak je marinade met behulp van een staafmixer dus zo fijn mogelijk.

Wanneer ‘gewoon’ marineren?

Met het ontstaan van dit simpele en doeltreffende item is het absoluut niet gezegd dat een gewone marinade in elke situatie plaats moet maken voor de marinadespuit. De injectiespuit is ideaal voor vlees dat je op de barbecue wilt grillen. Kies je voor het braden in de pan, dan is het aan de oppervlakte marineren juist een beter idee. Zo hoef je niet nog eens boter of olie in de pan te verhitten en verminder je de kans op het ontstaan van schadelijke stoffen. Zo wordt extra vierge olijfolie bijvoorbeeld schadelijk vanaf een bepaalde temperatuur.

De eenvoudige werkwijze van een marinade spuit

Marinadespuiten zijn doeltreffend, maar minstens zo eenvoudig. De werkwijze heeft eigenlijk geen verdere uitleg nodig. Je vult de marinade injectiespuit met de door jou gekozen marinade en plaatst de spuit in het vlees. De meeste marinadespuiten worden geleverd met meerdere injectienaalden van verschillende diktes. Het is van belang om het vlees niet op slechts één plek te marineren, maar de naald op verschillende plaatsen leeg te spuiten. Pas zo bereikt het vlees of gevogelte zijn optimale smaakresultaat.

De hoeveelheid te gebruiken marinade

Tot slot rijst logischerwijs de vraag hoeveel marinade je dan wel niet dient te gebruiken wanneer je een stuk vlees injecteert met een marinadespuit. Maar ook hier is het antwoord simpel. Er bestaan geen richtlijnen voor en het is in feite geheel afhankelijk van je eigen smaak. De enige tip die hierbij dus geldt, luidt: experimenteer. Wat meer van belang is, is het soort marinade dat je bij een stuk vlees gebruikt. Laat je informeren over welke kruiden en vleessoorten bij elkaar passen, zodat je daar de plank niet misslaat.

© 2023 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software