Kogelbarbecues danken hun naam aan hun karakteristieke, ronde vorm en het bijpassende bolle deksel. Weber is verreweg de meest bekende fabrikant van dit type barbecue. Natuurlijk vind je een kogel bbq van Weber gemakkelijk via bbq-zaak.nl. Ook kun je kiezen uit een breed aanbod van merken als Outdoorchef en Haushalt. Het feit dat je het deksel kunt sluiten, is een groot pluspunt in de bereiding van vlees. De warmte ontsnapt namelijk niet en de hete lucht wordt optimaal gecirculeerd. Het is dus niet alleen zijn trendy uiterlijk waar vele barbecueërs voor vallen.
Showing all 22 results
Voordelen van een kogelbarbecue
Kogel bbq’s zijn de perfecte keuze voor diegenen die graag van een goed stukje vlees genieten, zonder al te veel poeha. Geen talloze opties en interessante snufjes, maar back to basic en dat met de beste resultaten. Zowel direct als indirect barbecueën is mogelijk. Zo krijgen én die dunne speklapjes én die hele kip de bereidingswijze die ze verdienen. En komen hun structuur en smaken volledig tot hun recht. Jijzelf én je barbecuegasten zullen versteld staan van de heerlijke smaken. Het feit dat je de barbecue met het deksel kunt afsluiten, is absoluut het grootste pluspunt.
Die echte rooksmaak die bij een authentieke barbecue hoort
En om nog even bij dat deksel te blijven: zijn meerwaarde ligt in het feit dat je er die authentieke rooksmaak mee kunt creëren. Mede om die reden is een kogelbarbecue dan ook een goede keuze voor de echte carnivoor. Volgens velen is een barbecue dan ook niet compleet zonder de authentiek rooksmaak. De afvoer van rook regel je middels de ventilatiegaten in het deksel. Des te meer je deze gaten sluit, des te rokeriger zal het binnenin worden. Sluit de gaten overigens nooit helemaal, want zo ontstaat verkeerde (schadelijke) rookvorming.
Met zuurstof de temperatuur en grillsnelheid reguleren
Net als dat je via de ventilatiegaten in het deksel van kogel bbq’s de rookafvoer kunt reguleren, kun je ook de toevoer van zuurstof zelf eenvoudig controleren. Dat doe je niet met het deksel, maar middels het ventilatierooster dat je aan de onderzijde van kogelbarbecues vindt. Des te meer zuurstof er binnenkomt, des te sterker zal het brandmateriaal gaan branden. Kortom: met het onderste ventilatierooster regel je de temperatuur. Hoe je die optimale rokerige smaak dus krijgt? Door de zuurstofgaten goed open te zetten en de ventilatiegaten aan de bovenkant grotendeels te sluiten.
Welk formaat kogel bbq kun je het beste kopen?
Kogelbarbecues bestaan er in verschillende maten. Welk formaat voor jou het geschiktst is, is helemaal afhankelijk van wat je ermee voor ogen hebt. Sta jij bekend als diegene die familie en vrienden op zomerse avonden spontaan uitnodigingen verstuurt voor een barbecue in jouw achtertuin? Dan is een kogel bbq met een diameter van bijvoorbeeld 57 cm een goed idee. Komen deze situaties zelden voor, of grill je altijd voor een klein groepje? Kies dan een kleine barbecue. Alleen of met je partner grillen? Dan kun je het beste een tafelmodel kopen.