Bbq kiphouders

Bbq kiphouders voor gebraden kip op zijn best

Een stukje kip mag op een barbecue natuurlijk niet ontbreken. Wanneer hij goed is bereid, smaken zijn malse structuur waarin de kruiden diep zijn doorgedrongen, altijd naar meer. Maar daar wringt de schoen nou juist een beetje. Het bereiden van kip op de barbecue, vooral een hele kip, brengt uitdagingen met zich mee. Zo is de binnenkant vaak niet gaar, terwijl de buitenkant al aan het verbranden is. Of de kip is veel te droog geworden. Voor wie een hele kip op zijn barbecue wil garen, is de kiphouder bbq de uitkomst.

Er zijn 1 barbecues gevonden

Filteren

Gerelateerde pagina's

Bbq accessoires

787 barbecues

Marinadespuiten

0 barbecues

Hamburgerspersen

6 barbecues

Bbq gereedschap

36 barbecues

Bbq handschoenen

4 barbecues

Rookbox

4 barbecues

De Amerikaanse ‘beer can chicken’

Een bbq kiphouder is eigenlijk het moderne en gebruiksvriendelijke alternatief voor de ‘beer can chicken’. De Amerikaanse ‘kip op een bierblikje’ of ‘kip op een troon’ is al jaren favoriet onder barbecueërs. Het is namelijk dé manier om een kip te grillen zonder dat hij uitdroogt. Hoe dit gebeurt? De hele kip wordt hierbij op een geopend bierblikje geplaatst. Het deksel wordt gesloten en zo gaart het vlees, zonder zijn malsheid of sappigheid kwijt te raken.

Waarom een kiphouder bbq nog effectiever is dan een bierblikje

Het bier in het inmiddels legendarische bierblikje waar de kip comfortabel plaats op lijkt te nemen, produceert tijdens het grillen stoom. Dat garandeert die malsheid en sappigheid. De hitte van de barbecue werkt aan de buitenkant tegelijkertijd aan het krokante velletje. Maar waarom zou je je tot een bierblikje beperken? Vandaag de dag experimenteren we steeds meer met smaken en smaakcombinaties, ook op de barbecue. De bbq kiphouder helpt je daarbij. Kies in plaats van voor bier eens voor wijn, bouillon of een zelfgemaakt mengsel van verse kruiden en specerijen.

Hoe werkt een kiphouder bbq?

Kiphouders bbq werken in feite volgens hetzelfde principe als het bierblikje. Een kiphouder bbq bestaat uit een cilinder en een schaal. De cilinder vul je met de vloeistof naar keuze. Vervolgens plaats je de kip erop en zet je het geheel op de barbecue. Het vocht dat tijdens het garen van de kip af druipt, komt terecht in de schaal. En je raadt het al: die kun je gebruiken om een heerlijk bijgerecht van bijvoorbeeld groenten en aardappeltjes in te bereiden. Zo krijgen ook die de volle, aromatische smaak.

Favorieten: de Weber kiphouder en de Barbecook kiphouder

Weber zou Weber niet zijn als ook zij niet met een trendy kiphouder bbq op de markt zouden verschijnen. Met de Weber kiphouder bereik je optimale resultaten en zul je in de toekomst geen enkele kipliefhebber meer teleurstellen. Ook met de Barbecook kiphouder kun je rekenen op perfecte resultaten. De roestvrij stalen kiphouders bbq van dit merk zijn niet alleen gemakkelijk in gebruik, maar ook in het onderhoud. Het materiaal is namelijk vaatwasserbestendig.

Experimenteren met kiphouders bbq

Zodra je het gebruik van een bbq kiphouder onder de knie hebt, is het tijd om ermee te gaan experimenteren. Experimenteren met andere soorten gevogelte, maar ook experimenteren met verschillende vloeistoffen waarmee je de cilinder vult. Je kunt nieuwe recepten naar eigen inzicht uitproberen, maar natuurlijk ook een barbecue kookboek aanschaffen waarin dit onderwerp uitgebreid aan bod komt. Vergeet vooral niet om gebruik te maken van de heerlijke smaken die tijdens het garen in de schaal druipen. Het zou zonde zijn als die verloren gaan. Zo stel je met één item een heerlijke barbecuemaaltijd samen.

© 2023 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software