Verlang je terug naar die zomer in Italië? Met de Kamado Joe pizzasteen breng je die romantische herinneringen weer tot leven. Je gebruikt de accessoire om er authentieke Italiaanse pizza’s mee te bakken. Alsof ze uit de steenoven van een professionele pizzabakker komen! De pizzasteen van Kamado Joe, vervaardigd van duurzaam en hittebestendig cordieriet keramiek, is verkrijgbaar in diverse maten. Zo vind je altijd wel een exemplaar dat in jouw Kamado Joe te gebruiken is. Naast pizza’s maak je ook broden en zelfs koekjes met behulp van de pizzasteen.
Met de Kamado Joe pizzasteen bakt je echte authentieke pizza’s, net of ze zo uit de houtoven van de pizzeria komen. De schokbestendige keramische steen verdeelt de hitte en absorbeert het teveel aan vocht, zodat de pizza perfect gebakken wordt en een knapperige korst krijgt. De pizzasteen vraagt weinig onderhoud. Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden. Na verloop van tijd wordt de pizzasteen donkerder, wat normaal is. De pizzasteen is klaar voor gebruik. Wrijf hem niet in met olijfolie of andere bakolie. Gebruik altijd een de plate setter (de keramische steen die meegeleverd is met de Kamado Joe) samen met de pizzasteen om te voorkomen dat de pizza aanbrandt. Diameter classic 38,1cm (18 inch), big joe 50,8cm (20 inch).
Met de Kamado Joe pizzasteen bakt je echte authentieke pizza’s, net of ze zo uit de houtoven van de pizzeria komen. De schokbestendige keramische steen verdeelt de hitte en absorbeert het teveel aan vocht, zodat de pizza perfect gebakken wordt en een knapperige korst krijgt. De pizzasteen vraagt weinig onderhoud. Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden. Na verloop van tijd wordt de pizzasteen donkerder, wat normaal is. De pizzasteen is klaar voor gebruik. Wrijf hem niet in met olijfolie of andere bakolie. Gebruik altijd een de plate setter (de keramische steen die meegeleverd is met de Kamado Joe) samen met de pizzasteen om te voorkomen dat de pizza aanbrandt. Diameter classic 38,1cm (18 inch), big joe 50,8cm (20 inch).
De pizzasteen van Kamado Joe is niet alleen hitte-, maar ook schokbestendig. De poreuze aard van het keramiek zorgt ervoor dat het vocht, dat tijdens het bakken uit het deeg ontstaat, wordt opgenomen. Zo krijg je die onvervalste, dunne pizzabodem. Knapperig bij elke hap dus. Bovendien is het duurzame keramiek in staat de warmte evenredig te verdelen en deze ook vast te houden. Voor temperatuurschommelingen hoef je dus niet te vrezen.
De Kamado Joe pizzasteen gebruik je niet op zichzelf, maar altijd in combinatie met een plate setter. Dat is een keramische schijf die als hitteschild dient. Dat verklaart ook zijn alternatieve naam heat deflector. De plate setter helpt voorkomen dat de bodem van je pizza verbrandt. Gebruik je deze niet, dan loop je het risico dat de bodem van de pizza al gaar is, terwijl het beleg dat nog niet is. Wil je dus een pizza van kwaliteit kunnen serveren? Plaats je Kamado Joe pizzasteen dan nooit direct boven het vuur.
Om een optimaal effect te creëren, laat je de pizzasteen van Kamado Joe ongeveer twintig minuten opwarmen voordat je de pizza erop plaatst. Bestrooi hem ook het liefst met bloem, om aankoeken te voorkomen. Je pizza moeiteloos op de pizzasteen leggen en er weer af halen? Dat doe je natuurlijk met de Kamado Joe pizzaschep. Ook deze bestaat in verschillende grootten. De Kamado Joe pizzaschep heeft een stevig handvat en zorgt voor voldoende grip.