Kamado Joe Junior
Joe Junior: de kleinste telg uit de familie
Ben je op zoek naar de unieke kamado ervaring? En wil je de keramieken houtskoolbarbecue niet alleen in je achtertuin kunnen gebruiken? Dan is de Kamado Joe Junior iets voor jou. Een model bij uitstek voor gezellige barbecuepartijtjes in het park, op het strand, de boot en natuurlijk de camping! De Joe Junior kamado vormt de kers op de taart van al je outdoor avonturen. Inmiddels heeft hij al tal van liefhebbers van het buitenleven bewezen een betrouwbare metgezel te zijn. Niet alleen in de zomermaanden, maar ook als het wat kouder is!

Prijsgeschiedenis voor Kamado Junior Joe met onderstel | |
---|---|
Laatste updates:
|
|
Beschrijving
De voordelen van een kamado
De kamado is een keramieken houtskoolbarbecue, geïnspireerd op de oude Aziatische manier van koken. Dat gebeurde met behulp van een kleien oven met dikke wanden, zodat gerechten een rijke rooksmaak kregen. Een kamado is in feite een keramische oven met een geavanceerd ventilatiesysteem, zodat je zelf met de temperaturen en zo bereidingswijzen kunt variëren. De Kamado Junior is een moderne variant met diverse accessoires en flexibele kookoppervlakken. Dankzij zijn design kook je schoon, economisch en met resultaten als nooit tevoren!
Voldoende ruimte voor een barbecue met 5 personen
De Joe Junior kamado mag dan wel klein van stuk zijn, over zijn prestaties zegt dat helemaal niets. Met gemak kun je op de Joe Junior 2 tot 3 kilo vlees of een hele kip garen. Het grilloppervlak heeft een diameter van 35 centimeter, waardoor ook een pizza prima bereid kan worden. De kamado heeft voldoende ruimte voor een barbecue met ongeveer 5 personen. Het kleinste lid van de Kamado Joe familie weegt slechts 31 kilo, waardoor je hem makkelijk overal mee naartoe neemt. Op zijn keramische onderdelen krijg je bij je aankoop overigens levenslange garantie!
Mogelijke bereidingswijzen
Vind je de Kamado Joe Junior in de aanbieding bij een van de aangesloten webshops en overweeg je deze te kopen? Wanneer je houdt van gevarieerde maaltijden en culinair experimenteren, zal deze kamado aan al je wensen voldoen. Naast direct bereiden boven het gloeiende houtskool kun je de kamado ook in een oven veranderen en indirect bereiden. Hiervoor gebruik je een plate setter, ook wel heat deflector genoemd. Deze werkt als het ware als een hitteschild tussen de houtskool en het rooster. Ook slow cooking (met temperaturen onder de 150 graden Celsius) en roken behoren tot de mogelijkheden.
Optimale controle over het binnenklimaat van je barbecue
Dat de kamado Junior net als zijn grotere broers van keramiek is vervaardigd, is niet zomaar. Keramisch materiaal houdt vocht en warmte optimaal vast. Dit betekent een ideale luchtstroom en een temperatuur die tot op de graad nauwkeurig constant te houden is. De optimale controle over wat er zich binnen in de barbecue afspeelt, maakt tal van verschillende bereidingswijzen mogelijk. Omdat keramiek vocht en warmte vasthoudt, blijft het vlees ook sappig en mals. De thermometer bevindt zich in het deksel en toont temperaturen in Celsius en Fahrenheit.
Spelen met vuur
Spelen met vuur: het klinkt gevaarlijk, maar met de Kamado Joe Junior doe je dit op geheel verantwoorde wijze. De hoeveelheid vuur en de temperaturen die daarmee gepaard gaan, regel je middels de ventilatiegaten aan de boven- en onderzijde van het apparaat. Zet je deze allebei open, dan ontstaat er meer luchttoevoer en wordt het vuur aangewakkerd. Heb je juist een laag vuur voor een rookproces nodig? Dan dienen de ventilatiegaten grotendeels gesloten te zijn. De makkelijkste manier om de behaalde temperatuur te behouden, is door het sluiten van het onderste ventilatiegat en het gebruiken van de bovenste voor aanpassingen.
Het onderhouden van de Joe Junior
Vind je een Kamado Joe Junior in de aanbieding? Je haalt een exemplaar in huis waar je jaren plezier van zult hebben. De kamado kan altijd buiten staan, ongeacht de weersinvloeden. Wel bestaan er enkele tips om je Kamado Joe Junior is topconditie te houden. Zo is het belangrijk de as regelmatig te verwijderen en na het barbecueën de etensresten met een staalborstel te verwijderen. De zijtafels neem je af met een vochtige doekje. Heb je een aantal keer gebarbecued? Haal dan de firebox en vuurring eruit en veeg hem helemaal schoon.
Een van de toppers van Kamado Joe
Big Green Egg was altijd de grote speler op het gebied van kamado’s, maar sinds Kamado Joe zijn intrede deed, is dat anders. Bij Kamado Joe staat innovatie hoogt in het vaandel. De Kamado Junior behoort tot de meest geliefde modellen van dit merk en behoort dan ook tot de hoofdproducten van deze fabrikant. Ooit werd er een limited edition zwarte versie uitgegeven, maar vandaag de dag is de Kamado Joe Junior enkel verkrijgbaar in het rood. Breid je mini barbecue uit met leuke accessoires zoals een pizzasteen en je creëert een geheel complete buitenkeuken!
Extra informatie
Specificaties: Kamado Joe Junior
|
Prijsgeschiedenis
Prijsgeschiedenis voor Kamado Junior Joe met onderstel | |
---|---|
Laatste updates:
|
|