Kamado Joe Classic 2

De meest geliefde keramische houtskoolbarbecue

Met zijn Joe Classic 2 wist Kamado Joe een ware revolutie in de barbecuewereld te ontketenen. Nog nooit eerder konden grillliefhebbers van zoveel innovaties profiteren. Na zijn lancering op de internationale markt heeft de Kamado Joe Classic 2 in zwart of rood altijd tot de meest geliefde keramische houtskoolbarbecues behoord. Op deze barbecue kun je meerdere gerechten tegelijk bereiden. Zo kun je jouw gasten een volledige maaltijd serveren en niet slechts een stukje vlees met een sneetje stokbrood. Nadat je je Kamado Joe Classic 2 hebt geregistreerd, heb je op de keramische onderdelen levenslange garantie.

Er zijn 1 barbecues gevonden

Filteren

Gerelateerde pagina's

Kamado Joe

316 barbecues

Kamado Big Joe 3

32 barbecues

Kamado Joe Classic

12 barbecues

Kamado Joe Junior

1 barbecues

Kamado Joe Big Joe 3

0 barbecues

Kamado Joe ProJoe

0 barbecues

De kenmerken van de Kamado Joe Classic 2

De Kamado Joe Classic 2, in zwart of rood, biedt je meer dan genoeg ruimte voor een groot gezelschap. Nodig je al je vrienden uit? Of komt je complete familie eten? Dankzij het grillrooster, met zijn diameter van 46 centimeter, is er meer dan genoeg plaats om voor iedereen tegelijk iets te bereiden. De kamado zelf is 80 centimeter hoog. Je kunt hem los of inclusief onderstel kopen. De barbecue heeft een zelfsluitende vergrendeling voor een optimaal luchtdichte afsluiting. Het soepele scharnier vangt het gewicht van het deksel bijna helemaal op.

Grillroosters, warmteverdelers en zijplankjes: aan alles is gedacht

Vind je de Kamado Joe Classic 2 in de aanbieding bij een van de webshops? Tel dan maar vast af naar heel wat barbecueplezier! Met deze kamado kun je op verschillende hoogtes en in verschillende combinaties van grillroosters je etenswaren bereiden. Bij je bestelling ontvang je twee halve maan grillroosters en twee halve maan keramische warmteverdelers. Indien je de kamado inclusief onderstel koopt, kun je hem dankzij de stevige wielen makkelijk verplaatsen. De inklapbare zijplankjes zijn vervaardigd van HDPE (high density polyethylene).

De ventilatiedoppen

De Joe Classic 2 is aan de boven- en onderzijde voorzien van ventilatiedoppen. Deze zijn door de fabrikanten aangebracht om de temperatuur zo secuur mogelijk te kunnen regelen. Iets wat bij een kamado nogal eens een uitdaging kan zijn. Door de ventilatiedoppen open te zetten, sta je meer zuurstof in de barbecue toe en zal dit het vuur aanwakkeren. Des te meer je ze sluit, des te minder zuurstof er binnenkomt en des te zachter het vuur zal branden. Een laag vuur is bijvoorbeeld nodig voor het roken en het langzaam garen van grote braadstukken.

De innovaties van de Kamado Joe Classic 2

Ten opzichte van de eerste versie, de standaard Classic kamado, is deze opvolger van heel wat nieuwe innovaties voorzien. Denk daarbij ten eerste aan de hierboven al genoemde instelbare ventilatie. Door met de ventilatieknoppen te experimenteren, ontdek je vanzelf de juiste luchttoevoer. Ook het scharnier van deze Joe Classic 2 is aanzienlijk beter ten opzichte van de Classic 1. Het is voorzien van een zogeheten ‘Air Lift Hinge’, waardoor de koepel van de barbecue makkelijk te openen is. Het scharnier werd in samenwerking met een van ’s werelds meest toonaangevende scharnierproducenten gemaakt.

De roestvrijstalen vergrendeling van de kamado zorgt voor een optimaal luchtdichte afsluiting. Invloeden van buitenaf zullen zo dus niet ongewild grip krijgen op het bereidingsproces dat zich in de kamado afspeelt. Luchttoevoer vindt enkel middels de ventilatiegaten plaats. Wat volgens de meeste gebruikers van de Kamado Joe Classic 2 in zwart of rood het grootste pluspunt is, is het Divide & Conquer Flexible Cooking systeem. De gepatenteerde uitschuifbare aslade maakt het schoonmaken van de Joe Classic 2 ook nog eens een stuk gemakkelijker.

De mogelijke bereidingstechnieken

Of je nu zin hebt in een mals stuk vlees dat haast van het bot glijdt, of vandaag meer trek hebt in een authentieke Italiaanse steenovenpizza, met de Kamado Joe Classic 2 kun je alle kanten op. Behalve het grillen en het roosteren van etenswaren behoren ook het dichtschroeien, roken en bakken tot de mogelijkheden. Koop je de Kamado Joe Classic 2 in de aanbieding? Je krijgt altijd een uitgebreide handleiding meegeleverd. Alle bereidingstechnieken staan hier stuk voor stuk duidelijk in uitgelegd. Zelfs als je nog maar een beginnend grillmeister bent, kan het dus haast niet misgaan.

Het schoonmaken van de kamado

Net zo makkelijk als de kamado in zijn gebruik is, is hij ook wat betreft schoonmaak. Je begint met het verbranden van de etensresten zodat deze loslaten. Hiervoor open je beide ventilatiegaten en laat je de temperatuur in de kamado tot ongeveer 315 graden Celsius stijgen. Je laat de barbecue 15 tot 20 minuten branden. De grill maak je schoon met een speciale borstel. Het is belangrijk de barbecue één of twee keer per jaar goed van binnen schoon te maken. Zo houd je hem in optimale conditie en kun je er jaar na jaar van genieten.

© 2023 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software