Ben je een fervent barbecueër maar vind je het knap onhandig om elke keer je barbecue tevoorschijn te moeten halen en na gebruik weer op te ruimen? En staat hij in je schuur eigenlijk altijd in de weg? Wanneer je tuin over een keukenmeubel beschikt, is de beste oplossing het inbouwen van een barbecue. Zo kun je elke keer op dezelfde plaats buiten kokkerellen. Met een inbouw bbq maak je jouw buitenkeuken helemaal compleet en zet je ook in de buitenlucht de lekkerste gerechten op de bbq tafel.
Bekijk het assortiment inbouw BBQ’s direct bij onze partners:
Showing all 14 results
Inbouw barbecues op gas of houtskool
Vrijwel alle inbouw bbq’s werken op gas of op houtskool. Een gasbarbecue komt het vaakst voor. Met dit soort grilltoestel verkrijg je die authentieke, rokerige smaak die eigenlijk bij het grillen hoort. Sommige modellen maken het mogelijk om zowel kolen als gas te gebruiken. Neem bijvoorbeeld de Boretti Ibrido Top. Met deze inbouw bbq kun je op het moment zelf beslissen of je op gas of op kolen wilt grillen. Hij beschikt over vijf krachtige branders en een apart houtskoolgedeelte. Zowel barbecues op gas als op houtskool kun je zonder problemen inbouwen in hout.
Het verschil tussen een inbouw barbecues en buitenkeukens
Er bestaat nogal eens verwarring tussen inbouw barbecues en buitenkeukens. Op zich logisch, want beiden behoren tot de meest luxe apparaten op het gebied van buiten koken. Ze hebben over het algemeen ook dezelde eigenschappen en mogelijkheden. Je kunt zeggen dat het grootste verschil tussen de twee in de mobiliteit is gelegen. Waar een buitenkeuken over wieltjes beschikt en dus verplaatsbaar is, maak je inbouw bbq’s onderdeel van een groter geheel in je tuin. En om de verwarring compleet te maken: dit grote meubel noemen veel mensen overigens ook vaak een buitenkeuken.
Wat is een zijbrander?
Een gedeelte van de inbouw barbecues die je via bbq-zaak.nl kunt bestellen, is uitgerust met een zijbrander. Dat is een kookpitje dat zich op een apart gedeelte naast de hoofdbranders bevindt. Je gebruikt een zijbrander voor het bereiden van een gerecht in een pan, voor het warmhouden van reeds gegrilde producten, of voor de saus die het geheel straks gaat begeleiden. Oftewel, het is een klein fornuisje. Inbouw bbq’s die niet van een dergelijke zijbrander zijn voorzien, kunnen daar vaak wel mee uitgebreid worden. Koop je de zijbrander los, dan heeft hij een eigen gasaansluiting nodig.
Het schoonmaken van je inbouw barbecue
Voor het schoonmaken van je inbouw barbecue gelden geen andere adviezen dan voor een gasbarbecue. Ongeacht het merk. Dus of je nu een chique inbouw bbq van Weber, GrandHall of Boretti hebt of een kleinere, goedkope versie, de werkwijze blijft hetzelfde. Het halve schoonmaakwerk zit hem trouwens al in een goede voorbereiding. Wanneer je het rooster van jouw inbouw bbq voorafgaand aan het gebruik insmeert met olie, verminder je de kans op aanbakken en dus ook op stevig schrobben als het feestje eenmaal is afgelopen. Tussendoor het rooster met citroen insmeren is ook effectief.