Gaskooktoestel

Comfortabel koken op de camping met een gaskooktoestel

Verblijf je regelmatig in je caravan of zet je graag een tent op? Dan weet je hoe lastig het af en toe kan zijn om een goede maaltijd te kunnen eten. Met een gaskookstel voor de camping is dat probleem uit de wereld geholpen. Dit lichtgewicht kookmateriaal voor kampeerders en campingsbezoekers maakt het mogelijk om ook met minimale middelen en midden in de natuur een smakelijke en verantwoorde maaltijd op tafel te zetten.

Er zijn 0 barbecues gevonden

Filteren

Gerelateerde pagina's

Gasbarbecues

126 barbecues

Buitenkeukens

132 barbecues

Kamado bbq

265 barbecues

Inbouw bbq

32 barbecues

Rookovens

0 barbecues

Betonnen bbq

0 barbecues

Lichtgewicht gaskooktoestellen van Campingaz en andere merken

Verreweg het bekendste merk op het gebied van gaskooktoestellen is Campingaz. Een gevestigde naam die je ongetwijfeld herkent. Dit Franse bedrijf is gespecialiseerd in gaspatronen en de bijbehorende gaskooktoestellen voor op de camping. Dit merk is bij bbq-zaak.nl dan ook het best vertegenwoordigd. Daarnaast kun je hier ook gaskooktoestellen van Camp Chef en Cadac online kopen. Stuk voor stuk zijn ze licht van gewicht. Het aantal pitten, die je overigens rechtstreeks op de brander schroeft, is verschillend.

De voordelen van een gaskooktoestel

Het gebruik van een gaskookstel camping komt met vele voordelen. Niet alleen zijn ze eenvoudig in gebruik, ze komen tegenwoordig met steeds meer geavanceerde opties. Hierdoor lijkt het koken op de camping steeds meer op het daadwerkelijke koken dat je ook in je eigen keuken doet. De kookplaatjes zijn compact, maar bieden toch verrassend veel ruimte dan je bij de eerste aanblik zou verwachten. De kwaliteit van de gaskooktoestellen wordt doorlopend verbeterd. Waar ze vroeger misschien slechts een paar zomers meegingen, kun je nu rekenen op jarenlang gebruiksgenot.

Hoeveel pitten heb je nodig?

Een gaskooktoestel voor de camping bestaat meestal uit één of twee pitjes, alhoewel er ook driepits en vierpits bestaan. Is koken je hobby of kook je voor meerdere mensen? Dan lijkt één pitje niet voldoende. Zeker als je langere tijd op dezelfde plek blijft staan, is een wat uitgebreider gaskooktoestel camping aantrekkelijker. Je hoeft het immers niet steeds met je mee te sjouwen. Reis jij wel regelmatig naar een andere plek? Dan is het de overweging waard om het uitgebreide koken met meerdere pitjes toch te verruilen voor het draagcomfort van een eenvoudig gaskooktoestel.

Handige functies waar je meer over wilt weten

Vroeger had een gaskooktoestel voor de camping meestal een schroefsluiting. Tegenwoordig is deze bijna altijd vervangen door een ventielaansluiting. Afkoppelen doe je zo gegarandeerd zonder dat het gas uit de tank kan lopen. Ook een piëzo-ontsteking is handig, zo heb je geen vuur nodig om het gaskooktoestel in werking te stellen. Sommige gaskooktoestellen bieden je ook de mogelijkheid om te grillen in plaats van alleen te koken en te bakken. En verwacht je veelal op open plekken te koken? Zoek dan naar een type dat ook een windscherm heeft.

De pannen die je op een gaskooktoestel camping gebruikt

Maar wat nu als je het gaskooktoestel camping ontsteekt en je etenswaren maar niet willen garen? Het is een veelgehoorde situatie. Het probleem ligt echter niet bij het gaskooktoestel, maar bij je kookgerei. Die pan die je thuis uit het keukenkastje hebt getrokken, is namelijk van veel te dik materiaal gemaakt. Omdat het gas uit het kleine flesje minder sterk is en dus ook minder warm wordt dan je fornuis thuis, dringt de dikte niet door de pan heen. Koop dus altijd een speciale pannenset.

© 2023 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software