Geen gedoe met aanmaakblokjes, maar binnen een paar eenvoudige stappen je barbecue aanzetten. Klinkt dat je als muziek in de oren, overweeg dan een gas bbq te kopen. Bij deze gebruiksvriendelijke barbecue kun je de temperatuur moeiteloos regelen. Omdat je er makkelijk en snel mee kunt grillen is hij mateloos populair, zowel in de tuin als op de camping. Bij bbq-zaak.nl kun je uit een breed assortiment kiezen, van het meest compacte rvs tafelmodel en een kleine gas bbq van Cadac tot de meest luxe (inbouw) varianten van Weber, Patton, Outdoorchef of Boretti.
Resultaat 1–36 van de 130 resultaten wordt getoond
Wat is de beste gas BBQ?
De beste gas bbq van het moment is volgens onze bezoekers de Weber Spirit E-320 Classic. Deze buitenkeuken met 3 branders is tevens één van Coolblue’s keuzes in de categorie gas barbecues.
Welke andere gas barbecues doen het ook goed?
De beste gas BBQ voor de één is niet perse de beste BBQ voor de ander. Daarom hebben wij ook enkele andere toppers geselecteerd en deze gecategoriseerd:
- Beste goedkope gas bbq: Weber Go-Anywhere Gas
- Beste gas bbq camping: Campingaz Party Grill 600
- Beste inbouw gas bbq: Weber Q2200
- Best Weber gas bbq: Weber Spirit E-220 Classic
Hoe weten wij wat de beste gas BBQ van het moment is?
Wij meten alle clicks en transacties die onze bezoekers doen en vanuit die data kunnen wij tot in de puntjes analyseren welke gas barbecues nou goed presteren. Op basis van deze data kunnen wij dus vaststellen wat op het moment van schrijven de beste gas BBQ is. Dit is echter aan verandering onderhevig waardoor over een aantal maanden zomaar een andere gas BBQ beter kan presteren als het gaat om aantal clicks en transacties.
De voordelen van een gas barbecue
Behalve dat dit soort barbecue erg makkelijk in gebruik is, is hij ook geschikt om er allerhande gerechten op te bereiden. Dit dankzij de thermometer en de goede warmtecirculatie. Je hoeft je dus niet te beperken tot die hamburger of dat stokje kipsaté. Ook komt er geen rook van deze barbecue af, waardoor je hem bijvoorbeeld ook probleemloos onder een afdakje kunt gebruiken. Het gebruiksgemak geldt ook voor het schoonmaken; dit is een fluitje van een cent.
Het aansteken van de gasbarbecue
Wil je een gas bbq kopen maar heb je er nog niet eerder mee gewerkt? Houd dan rekening met een paar basis veiligheidsregels. Zorg ervoor dat je gas bbq stabiel staat, het liefst op tegels of beton. Alvorens je de gasfles aansluit, controleer je of hij niet lekt. Hetzelfde doe je bij de slang. Een gas barbecue heeft heel even de tijd nodig om op te warmen. Geef hem daar vijf tot tien minuten voor. Daarna schakel je met de regelknop de gewenste temperatuur en kan het barbecueën beginnen.
Direct en indirect grillen met een gas bbq
Misschien heb je er weleens van gehoord: direct en indirect grillen. Een gasbarbecue leent zich bij uitstek voor deze slimme technieken. In het eerste geval staan de branders staan maximaal aan. De etenswaren die je over het hele rooster hebt verspreid, liggen direct boven het vuur. Garen op maximale snelheid dus! Indirect grillen is het tegenovergestelde en staat voor langzaam garen. Denk aan grote stukken vlees die lang nodig hebben om ook tot in de kern te garen. Deze gerechten leg je op dat gedeelte van de grill met laag vuur.
Leer de branders van een gas barbecue optimaal bedienen
Ben jij iemand die voornamelijk direct grilt, dan is een gas barbecue met één brander prima. Deze zet je maximaal aan. Met deze ene brander wordt het grillrooster dus één en dezelfde warmtezone. Het beste is om bij deze manier van grillen het deksel op de barbecue te laten. Wil je ook indirect grillen, dan heb je een gasbarbecue nodig die twee of meer branders heeft. Zo creëer je namelijk die verschillende warmtezones. De etenswaren die een lange gaartijd hebben, leg je boven de branders die op minimale kracht werken.
Het schoonmaken van je gasbarbecue
Een gas barbecue schoonmaken is op zich al geen lastige klus, maar je kunt het jezelf nog makkelijker maken dan het al is. Dit doe je door het rooster voorafgaand aan het gebruik in te smeren met olie. Zo verklein je het risico op aanbakken. De beste methode om je toestel schoon te maken, is door hem tien minuten tot een kwartiertje op de volle stand te zetten. Het deksel houd je hierbij gesloten. Het schoonborstelen van het rooster gaat daarna ontzettend makkelijk. Vet het rooster ook altijd in voordat je hem opbergt.