Campingaz bbq

Campingaz: voor camping én achtertuin

Het Franse Campingaz is een merk dat barbecues, buitenkeukens en bijbehorende accessoires produceert. Een Campingaz barbecue gebruik je in combinatie met de typische, blauwe Campingaz flessen. Het merk produceert voornamelijk gasbarbecues die behalve op de camping ook prima in de achtertuin kunnen worden gebruikt. De Campingaz bbq bestaat in de meest uiteenlopende soorten en maten. Van compacte barbecues die je makkelijk overal mee naartoe neemt tot luxueuze buitenkeukens die je helpen culinaire hoogstandjes op tafel te toveren. Campingaz staat al jaren bekend als kampeermerk, maar richt zich steeds meer op barbecueën en buiten koken.

Er zijn 1 barbecues gevonden

Filteren

Gerelateerde pagina's

Garden Grill bbq

9 barbecues

Camerons rookovens

0 barbecues

Outdoorchef bbq

36 barbecues

Cobb bbq

50 barbecues

Campingaz buitenkeuken

0 barbecues

Campingaz gas bbq

0 barbecues

Koken zoals in je eigen keuken

Met behulp van een Campingaz bbq kook je in de buitenlucht net zo goed de sterren van de hemel als in je eigen keuken. Bovendien bewijst het merk dat koken in de buitenlucht niet duur hoeft te zijn. Behalve de luxe en compleet uitgeruste kooktoestellen zijn er ook de kleinere en handzame modellen. Een voorbeeld daarvan is de Campingaz 600-SV. Ondanks zijn compacte formaat beschikt hij toch over twee krachtige branders die afzonderlijk van elkaar te regelen zijn. Een Campingaz barbecue van klein formaat doet wat vermogen betreft helemaal niets onder.

Eenvoud voorop

Het fijne van Campingaz is dat het merk eenvoud hoog in het vaandel heeft. Zo is een Campingaz bbq altijd voorzien van een elektrische ontsteking. Dit maakt het aansteken van het apparaat makkelijker, maar ook veiliger. Het kookvlak is altijd ruim genoeg, zodat je geen concessies hoeft te doen en niemand met een leeg bord hoeft te laten wachten. Het kookvocht en braadvet van je gerechten wordt in een daarvoor bestemde bak opgevangen, die je na het gebruik van de barbecue moeiteloos leegt en schoonmaakt. Het reinigen hoeft de napret dus niet te bederven!

Houtskoolbarbecues van Campingaz

Alhoewel een Campingaz barbecue doorgaans een gasbarbecue betreft, neemt dat niet weg dat er ook verschillende soorten op houtskool werken. Kies je voor een dergelijke aanbieding, dan haal je een apparaat in huis dat je gerechten van die typische houtskoolsmaak voorziet. Vele barbecuefans blijven het grillen boven het gloeiende houtskool de enige echte manier van barbecueën vinden. Houd er wel rekening mee dat de voorbereiding iets langer duurt; waar je na het aansteken van een gasbarbecue meteen kunt beginnen met grillen, heeft een houtskoolbarbecue meer tijd nodig om op temperatuur te komen.

Aan alles is gedacht

Dat eenvoud voorop staat, wil niet zeggen dat de kookmogelijkheden met een Campingaz bbq beperkt zijn. Integendeel. Het Franse merk bewijst keer op keer dat gebruiksgemak en uitgebreide functionaliteiten prima hand in hand kunnen gaan. Diverse modellen beschikken over extra’s zoals werkbladen en soms zelfs een zijbrander. Deze gebruik je voor het klaarmaken van bijvoorbeeld een soepje of een sausje. Bij Campingaz wordt aan werkelijk alles gedacht: van het aansteken van de barbecue tot het gebruik én de reiniging ervan. Ook het schoonmaken is namelijk makkelijker dan ooit.

Uitbreidingen voor je Campingaz barbecue

Het leuke van een Campingaz barbecue is dat je hem ook nog eens kunt uitbreiden met allerlei modules. Denk bijvoorbeeld aan een grillplaat, maar ook aan de braadpan die je voor onder andere overheerlijke stoofschotels kunt gebruiken. Degenen die een mals kippetje niet te versmaden vinden, kiezen voor de gevogeltestomer. Op een gietijzeren bakplaat bereid je gerechten die je op een rooster niet kunt maken. Een pannenkoek bijvoorbeeld, of een omelet. Dankzij de opstaande randen treedt er geen lekkage op. Met een Campingaz thermometer houd je de temperatuur van al je gerechten nauwlettend in de gaten.

De beschermhoes

Bescherm je apparaat met een speciaal daarvoor ontworpen hoes om hem een zo lang mogelijke levensduur te garanderen. Zeker wanneer je je barbecue niet binnen kunt opbergen, zien vuil, insecten en regen hun kans schoon om zich diep in het apparaat te nestelen. Dat komt zijn prestaties niet ten goede. Wanneer je je Campingaz bbq na het gebruik hebt schoongemaakt, bescherm je hem met de hoes en kun je hem met een gerust hart opbergen. De volgende keer is hij direct klaar voor gebruik. Zorg er wel voor, dat het apparaat droog is voordat je hem in de hoes opbergt.

Campingaz gasflessen

De meeste barbecues van dit merk werken op gas, wat betekent dat je ze voor gebruik aan dient te sluiten op een gasbus, ook wel tank genoemd. Nieuwe vulling kun je bij vrijwel elke camping of kampeerwinkel binnen de Europese Unie krijgen. Je herkent de Campingaz gastanks aan hun blauwe uiterlijk. Ze zijn in verschillende formaten verkrijgbaar. Je kiest de tank met de inhoud die het meest past bij de grootte van je groep en de regelmaat waarmee je van plan bent te gaan barbecueën.

© 2023 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software