Camerons rookovens

Roken, braden en stomen met een Camerons rookoven

Camerons is marktleider op het gebied van rookovens. Camerons rookovens zijn ideaal voor het roken van diverse etenswaren. Vlees, gevogelte, zeevruchten en zelfs groenten kunnen prima middels deze techniek worden bereid. Dankzij de Camerons rookoven verkrijgen deze een heerlijke smaak, zonder dat er zout, olie of andere vetten aan toe worden gevoegd. Een rookoven houdt natuurlijke smaken vast en voorkomt het uitdrogen van je gerechten. Behalve als rookoven kun je hem ook als braadslede of stomer gebruiken. De rvs rookoven is geschikt voor alle warmtebronnen, ook voor inductie en open vuur.

Er zijn 0 barbecues gevonden

Filteren

Gerelateerde pagina's

Weber barbecues & accessoires

879 barbecues

Rookhout

10 barbecues

Rookbox

4 barbecues

Rookovens

0 barbecues

Weber rookovens

0 barbecues

Weber Rookhout

0 barbecues

Hoe gebruik je een rookoven?

Dit toestel van Camerons is zo compact, dat het ook wel een rookpan wordt genoemd. Er zijn verschillende afmetingen verkrijgbaar. Bij je Camerons rookoven krijg je ook een rooster, lekplaat en rookmot geleverd. Het gebruik ervan is eenvoudig: je plaatst rookmot in de braadslede en sluit dit af met de lekplaat. Vervolgens plaats je het rooster erin en leg je het eten erop. Met het schuifdeksel sluit je de braadslede af en creëer je een rookoven. De smeulende rookmot zorgt voor een specifieke rookontwikkeling, die op zijn beurt voor de rooksmaak zorgt.

Voor binnen en buiten

Met Camerons rookovens kun je veel meer dan alleen roken. Zo kun je het rooster gebruiken om op te grillen, maar is het ook mogelijk om er bijvoorbeeld een eitje in te pocheren. De rookoven is zowel binnen als buiten te gebruiken. Zelfs voor beginners wordt roken met een Camerons rookoven een fluitje van een cent. Net zo makkelijk als het gebruik van Camerons rookovens is ook het reinigen ervan. Je kunt je rookoven gewoon in de vaatwasser reinigen. Houd er wel rekening mee dat hij daarvan wat doffer kan worden.

Rookmot

Via bbq-zaak.nl vind je niet alleen regelmatig scherpe aanbiedingen voor een Camerons rookoven, ook de rookmot wordt door verschillende webshops aangeboden. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar, waaronder Bourbon, Hickory en Alder. Rookmot zijn fijne houtsnippers. Experimenteer met de smaken om zo jouw favoriete combinaties te ontdekken. Vlees, vis, groenten en kaas worden dankzij de unieke rooksmaak naar een nog hoger niveau getild!

© 2023 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software