De CADAC Skottelbraai is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Nederland. Niet alleen dankzij zijn gebruiksgemak, maar ook vanwege de veelzijdige maaltijden die je ermee kunt bereiden. Of je nu een stuk vlees wilt garen, een pannenkoek wilt bakken of een eenpansgerecht als paella wilt maken, met de Skottelbraai van CADAC kan het allemaal. De CADAC Skottel vindt zijn oorsprong in Zuid-Afrika, waar boeren hun vlees op een oude ploegschaar boven het vuur ‘braaiden’. Je zet de Skottelbraai in een paar eenvoudige stappen in elkaar en de Skottelbraai is ook net zo makkelijk weer te demonteren.
Toont alle 5 resultaten
Wat is een Skottelbraai nu eigenlijk?
Een CADAC Skottelbraai lijkt op een barbecue, maar heeft geen rooster. Deze kun je er optioneel overigens wel op plaatsen. De Skottelbraai van CADAC lijkt meer op een grote wok op een driepoot. Niet voor niets werd het apparaat toepasselijk genoeg ooit ‘wok op een stok’ genoemd door Paul de leeuw. Je kunt de wok veranderen in een grill, paellapan of barbecue. Liefhebbers van dit apparaat noemen de CADAC Carri Chef 2 vaak als de beste Skottelbraai die er bestaat. Wanneer je houdt van koken in de buitenlucht en af en toe wilt barbecueën, is de Skottelbraai hét apparaat voor jou.
De voordelen van een Skottelbraai op een rijtje
De CADAC Skottelbraai zie je overal: in tuinen, op (dak)terrassen en op campings. Op campings wordt een Skottelbraai vaker toegestaan dan een gewone barbecue. Het apparaat heeft dan ook een flink aantal voordelen. Behalve zijn vele gebruiksmogelijkheden is ook de eenvoud van de bereidingen een groot pluspunt. Je kunt je CADAC Skottel met tal van accessoires uitbreiden om zo steeds meer kookmogelijkheden te creëren. Ook is het apparaat makkelijk schoon te krijgen.
Met de CADAC Skottelbraai kun je alle kanten op
Zoals gezegd behoort de CADAC Carri Chef 2 tot de populairste modellen van dit merk. Deze CADAC Skottel heeft een groot geëmailleerd oppervlak met een diameter van 47 centimeter voor het bereiden van allerlei gerechten. Houd er wel rekening mee dat er maar één kookhandeling tegelijk mogelijk is. Zet je het deksel of je CADAC Skottelbraai, dan kun je een soort oven creëren en zelfs broodjes afbakken. Het onderstel van de Skottelbraai schroef je eenvoudig los. Bij je bestelling wordt ook een handige draagtas meegeleverd.
Het gebruik van gas bij de Skottelbraai van CADAC
Je sluit de CADAC Skottelbraai met een gasslang en drukregelaar op een gasfles aan. Dit moet een propaan- of butaanfles zijn. Een Skottelbraai van CADAC is voor beide soorten gas geschikt. Het verschil tussen beide gassoorten betreft het kookpunt, oftewel de temperatuur waarbij de vloeistof in gas verandert. Bij butaan is dit het vriespunt, bij propaan -44 graden Celsius. Bij temperaturen onder het vriespunt is butaangas daardoor niet te gebruiken. Wel heeft butaangas een hogere verbrandingswaarde.
Het schoonmaken van de CADAC Skottel
Net zo eenvoudig als het bereiden van maaltijden met de CADAC Skottel is ook het schoonmaken van het apparaat. Nadat deze is afgekoeld, verwijder je de geëmailleerde pan, die je vervolgens met een sopje van warm water en mild afwasmiddel schoonmaakt en afdroogt. Gebruik geen schuursponsjes of stalen sponsjes om beschadiging van de coating te voorkomen. Om diezelfde reden wordt ook aanbevolen om houten of kunststof keukengerei te gebruiken. De andere elementen van de CADAC Skottel neem je simpelweg met een vochtig doekje af.
De vetopvangbak
Ook als je met een kleine groep in de buitenlucht barbecuet, zal het je verbazen hoeveel vet er bij het grillen van vlees en vis vrijkomt. Dit vet wordt handig in de vetopvangbak van de Skottelbraai van CADAC opgevangen. Deze vetopvangbak maak je na elk gebruik schoon. Het makkelijkst is om er wat zand in te doen, zodat je het vet er daarna eenvoudig uit kunt scheppen. Verwijder je het vet niet regelmatig genoeg, dan is er een grotere kans op opvlammen en wordt je apparaat minder goed beschermd.
De leukste accessoires voor je CADAC Skottelbraai
Met de Skottelbraai kun je een groot aantal gerechten bereiden. Je mogelijkheden breid je uit door je apparaat te verrijken met diverse accessoires. Ook deze vind je via bbq-zaak.nl voordelig bij diverse webshops. Bij accessoires kun je bijvoorbeeld denken aan een paellapan of een pizzasteen. Ook anti-aanbakfolie is een vaak gedane aankoop onder eigenaren van de CADAC Skottelbraai. Zo heb je geen boter of olie meer nodig. Schaf je voedselverdelers aan, dan kun je daarmee verschillende oppervlakken op de CADAC Skottel creëren en diverse bereidingen tegelijk uitvoeren.