Boretti Tonello

De Boretti Tonello: eyecatcher die overal mee naartoe kan

De Boretti Tonello is een lichtgewicht houtskoolbarbecue uit de Fuori collectie. Alhoewel zijn beperkte afmetingen haast anders zouden doen vermoeden, biedt dit compacte exemplaar je alles wat je van een barbecue verwacht. Het stijlvolle design bevat genoeg ruimte om met ongeveer vijf personen te barbecueën. Het rooster van de Boretti bbq Tonello heeft een diameter van 36 centimeter. De Tonello van Boretti zien we behalve in tuinen ook vaak terug op (dak)terrassen en balkons. De eyecatcher is daarnaast ideaal om naar het strand, de boot of de camping mee te nemen.

Er zijn 2 barbecues gevonden

Filteren

Gerelateerde pagina's

Boretti houtskool barbecues

4 barbecues

Boretti Barilo

6 barbecues

Boretti Terzo

4 barbecues

Boretti Fratello

6 barbecues

Boretti Carbone

5 barbecues

Boretti Vittoria

5 barbecues

Compact en eenvoudig te verplaatsen

De Boretti bbq Tonello is vervaardigd van gepoedercoat staal en heeft daardoor een mooie, matte afwerking. De stoere merkaccenten van Boretti maken deze in Italië met de hand gemaakte barbecue helemaal af. De siliconen handgreep is hittebestendig en de draagbeugels zorgen ervoor dat het een fluitje van een cent is om de Boretti Tonello te verplaatsen. De hoogte van de barbecue bedraagt 51 centimeter en zijn diameter 40 centimeter. De barbecue weegt slechts twaalf kilo.

Luchtroosters

De Tonello van Boretti beschikt over twee luchtroosters, die zich aan de boven- en de onderzijde van de barbecue bevinden. De rooster zorgen voor de luchttoevoer die het houtskool laat blijven branden. Middels de luchtroosters kun je ook de temperatuur in de Boretti Tonello reguleren. Op de in het deksel ingebouwde thermometer lees je de temperatuur eenvoudig af. De Tonello van Boretti heeft een gietijzeren rooster. Dit weet de warmte goed en geleidelijk over te brengen op de gerechten. Met deze kleine barbecue is ook indirect grillen mogelijk.

Het pluspunt van gietijzeren roosters

De Boretti bbq Tonello is uitgerust met een gietijzeren rooster, een materiaal dat de voorkeur van de meeste barbecueliefhebbers geniet. Niet zo vreemd, want het sterke materiaal gaat lang mee en weet warmte goed vast te houden. Dit betekent dat de temperatuur van het barbecuerooster veel minder sterk daalt wanneer er een gekoeld product op wordt geplaatst. Dit bevordert een geleidelijk grillproces. Gietijzer is bovendien bestand tegen nog hogere temperaturen. Ook kan het veel zwaardere gewichten verdragen.

Hoe start je de Boretti bbq Tonello?

Wil je aan de slag met de Tonello van Boretti, dan open je het deksel en zet je alle luchtroosters open. Je verwijdert het grillroosters en legt het houtskool in de daarvoor bestemde ruimte. Het is belangrijk nooit meer dan drie kilo te gebruiken. Eventueel kun je een kolenstarter gebruiken. Om die authentieke rooksmaak aan je gerechten te kunnen geven, moeten de briketten voldoende tijd krijgen om op te warmen. Plaats het vlees daarom pas op het rooster als deze al een halfuur roodgloeiend zijn.  

Het schoonmaken van de barbecue

Het schoonmaken van je barbecue na een geslaagd feestje is iets waar de meesten van ons behoorlijk tegenop zien. Gelukkig maakt de Boretti Tonello dit klusje zo makkelijk als het maar kan. Het apparaat heeft een uitneembaar vetopvangbakje en het as wordt aan de onderkant van de barbecue opgevangen. Het gietijzeren rooster maak je schoon met een speciaal voor dit materiaal geschikte barbecueborstel. Het gepoedercoate staal reinig je met een warm sopje op basis van mild schoonmaakmiddel.

© 2023 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software