Boretti pizzasteen

De pizzasteen van Boretti

Een Boretti barbecue is voor zoveel meer dan alleen het grillen van vlees en vis te gebruiken. De Boretti pizzasteen bewijst het je maar weer eens. Met deze accessoire van de Italiaanse fabrikant creëer je boven de vlammen van je barbecue een authentieke Italiaanse pizza met die onvervalste smaak van de steenoven. Door het gebruik van de pizzasteen van Boretti krijgt je pizza ook een krokante bodem. De Boretti Piastra pizzasteen plaats je rechtstreeks op het rooster van de barbecue, waarna je het deksel sluit. Binnen tien minuten heb je een overheerlijke pizza in handen.

Er zijn 2 barbecues gevonden

Filteren

Gerelateerde pagina's

Boretti barbecues

147 barbecues

Boretti gas barbecues

11 barbecues

Boretti houtskool barbecues

4 barbecues

Boretti bbq onderdelen

7 barbecues

Boretti brikettenstarter

1 barbecues

Boretti butenkeuken

6 barbecues

Voor pizza en meer

De Boretti pizzasteen laat zich overigens niet uitsluitend voor het bereiden van Italiaanse pizza’s lenen. Alhoewel zijn naam het niet verraadt, is deze pizzaplaat ook geschikt voor het bakken van brood, taart en cake. Ook voor het grillen van groenten, vis en vlees is hij te gebruiken. En is het zomerseizoen voorbij? Niet getreurd! Ook in de koude maanden kun je van een authentieke pizza genieten. De pizzasteen van Boretti is namelijk ook gewoon in de oven te gebruiken.

Het geheim achter de knapperige bodem

De vierkante Boretti Piastra pizzasteen heeft een afmeting van 34,7 x 35,2 x 2 centimeter. Omdat het materiaal waarvan de Boretti pizzasteen is vervaardigd poreus is, neemt de steen veel vocht uit het deeg op. Zo ontstaat die knapperige bodem. Het vocht in de steen verdampt later weer, maar de overblijfselen van deeg en kaas blijven erin achter. In tegenstelling tot wat je misschien vermoedt, beïnvloedt dit de bakprestaties van de steen niet.

Hoe maak je de Boretti Piastra pizzasteen schoon?

Het schoonmaken van de pizzasteen van Boretti is erg eenvoudig. Het is belangrijk dat je wacht tot de steen helemaal is afgekoeld om te voorkomen dat hij scheurt of breekt. Ook wil je natuurlijk voorkomen dat je je handen brandt aan deze Boretti accessoire. Daarna neem je hem af met een vochtige spons zonder schoonmaakmiddel. Met een schraapmes verwijder je de verbrande resten die op de Boretti pizzasteen zijn achtergebleven. Is het vuil erg hardnekkig? Dan gebruik je een roestvrijstalen spons.

© 2023 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software