Bbq kookboeken
Tuurlijk, een hamburger of een groentespiesje zijn altijd hits. Op elke barbecue. Maar wat als je nou eens écht hoge ogen wilt gooien met jouw grill- en kookprestaties? Of gewoon eens iets anders wilt uitproberen dan dat je normaal doet? Dan kan een bbq kookboek een echte uitkomst zijn. Daarmee ontdek je talloze recepten, ontwikkel je meer technieken, verkrijg je kennis over de voedingsmiddelen en weet je precies welke saus je bij welk gerecht moet serveren. Kortom, met een bbq boek verander jij van een enthousiaste amateur in een bijna-professional.
Toont alle 24 resultaten
Bbq kookboeken helpen jou je eigen stijl te ontwikkelen
Bbq kookboeken zijn echt iets voor jou als actieve barbecueër. Waar een passieve barbecueër zijn plezier voornamelijk haalt uit de laatste fase (het eten), vind jij vooral het bereidingsproces interessant. Dankzij de inspirerende recepten weet je steeds beter hoe jij een feest van elke barbecue kunt maken. De recepten in bbq boeken inspireren je niet alleen, maar prikkelen je ook om zelf te gaan experimenteren. Je bent dus niet slechts recepten aan het ‘kopiëren’, maar een verfijnde kennis en geheel eigen stijl aan het ontwikkelen. We lichten een paar boeken uit.
Hoofdgerechten, bijgerechten én desserts
Het idee dat een barbecue slechts hoort te bestaan uit een stukje gegrild vlees en een salade, is allang niet meer van deze tijd. Net als een diner binnenshuis verdient ook elk aspect van een etentje in de buitenlucht de volle aandacht. Een spetterend hoofdgerecht voelt zich namelijk niet compleet zonder goede begeleiding en een waardige afsluiting. Daarom is in vrijwel alle bbq boeken niet alleen ruimte gemaakt voor de voedingsmiddelen die je op het rooster gaart, maar ook voor de bijgerechten en desserts die van jouw barbecue dat onvergetelijke eetfestijn maken.
Met Smokey Goodness barbecueën op zijn Amerikaans
Inmiddels bestaan er voor mannen al meerdere Smokey Goodness bbq boeken, waaronder zelfs een versie die zich richt op een winter barbecue. Ieder boek is na publicatie direct in de top 10 van bbq kookboeken terechtgekomen. Auteur Jord Althuizen is een voormalig chefkok en eigenaar van een BBQ cateringbedrijf. Hij heeft zich verdiept in de Amerikaanse barbecuecultuur en dat zie je terug in zijn recepten. Van klassiekers zoals pulled pork tot kip op een bierblikje. Naast de recepten vind je in dit bbq boek ook veel informatie terug over barbecueën in het algemeen.
Bestel het Smokey Goodness boek meteen via deze link.
Jamie Oliver: eenvoud als sleutel tot succes
Niet voor niets kreeg Jamie Oliver zijn bijnaam ‘The Naked Chef’. De boodschap die achter deze naam schuilt, is om eten terug te brengen naar de essentie. Dus geen batterij aan gereedschappen of recepten die uit talloze stappen bestaan. Dit bbq boek vertelt jou waar het om gaat. De gerechten zijn veelal van tot de verbeelding sprekende namen voorzien. Neem bijvoorbeeld cherry-wood smoked chicken en kick-ass fish tacos. Alleen al van de namen krijg je zin om aan de slag te gaan.
Webers grote bbq boek
Je kunt je met recht afvragen of dit boek van Weber nu eigenlijk een bbq boek of een bbq bijbel is. Gezien zijn enorme uitgebreidheid en ondersteuning in elke stap van elk gerecht, zou je haast het laatste denken. Volgens veel Amerikanen is dit het beste barbecueboek dat er bestaat. Niet alleen worden de recepten stap voor stap helder beschreven, ze zijn ook voorzien van duidelijke foto’s en bovendien heeft het boek ook volop aandacht voor barbecueregels. Dit bbq kookboek is geschikt voor alle soorten barbecues, of ze nu op briketten, gas of electra werken.
Bestel Webers grote bbq boek meteen via deze link.