Zorgeloos kunnen barbecueën? Zo doe je het!

We zitten momenteel nog middenin de winter, maar met een paar maanden kunnen we hopelijk de eerste lente zonnestralen weer begroeten. Met de eerste lente zonnestralen komen vaak ook weer de eerste barbecue kriebels naar boven! Het betere weer inspireert ons om heerlijk in onze eigen achtertuin te genieten van onze eigen barbecue. Nu is barbecueën natuurlijk ontzettend lekker, mits dit op de juiste manier gedaan wordt. Het ‘op de juiste manier’ barbecueën vergt dan ook enkel voorbereiding. Benieuwd op welke manier jij het meest zorgeloos kunt barbecueën? Lees dan snel verder. In deze blog vertellen we je er namelijk meer over!

Rook

Een van de grootste nadelen van een barbecue is de rook die van de barbecue af komt wanneer deze gebruikt wordt. Dit geldt voor de rook die eventueel je eigen woning in waait, maar al helemaal voor rook die bijvoorbeeld bij de buren naar binnen waait. De rook heeft een penetrante geur en is maar moeilijk uit de woning te krijgen. Daarnaast kan de rook voor langdurig fijnstof in huis zorgen. Het is dan ook zaak om zo min mogelijk rook te produceren tijdens het barbecueën. Een mooie manier om de rook bijna volledig te reduceren is middels de aanschaf van een elektrische barbecue. Je hoeft in dit geval geen spullen meer te verbranden om het vlees te kunnen koken. Je vlees zal doordat het op elektra gebakken is misschien in iets mindere mate de authentieke barbecuesmaak hebben. Echter, het feit dat je je geen zorgen meer hoeft te maken om de productie van de rook compenseert ons wat dit betreft meer dan voldoende.

Inkopen

We barbecueën in onze achtertuinen omdat dit een ietwat Bourgondische manier van eten is. Het is dan ook een vorm van dineren waar we optimaal van moeten kunnen genieten. Zorg er dan ook voor dat je altijd voldoende eten in huis haalt voor een barbecue. Je moet er toch niet aan denken dat je halverwege de barbecue halsoverkop naar de supermarkt moet rijden omdat het stokbrood of de komkommer op is. Mocht je nu veel teveel in huis hebben gehaald voor de barbecue, dan kun je dit natuurlijk in de daaropvolgende dagen nog op maken. We raden je dan ook aan tijdens het inkopen van spullen voor de aanstaande barbecue goed naar de houdbaarheidsdatums te kijken. Hoe langer de producten houdbaar, hoe kleiner de kans op eventuele verspilling is.

Toch niet elektrisch barbecueën?

Zoals gezegd is het elektrisch barbecueën een uitkomst voor iedereen met buren. Mocht je nu geen elektrisch barbecue hebben maar toch een keer willen barbecueën, dan kun je dit altijd even overleggen met de buren. Misschien willen ze wel mee-eten en maak je er een gezellige buurtmiddag van! Als ze niet mee willen eten, dan kunnen ze er op zijn minst rekening mee houden en bijvoorbeeld de ramen en deuren sluiten.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart