Zo maak je een bbq met vrienden nog gezelliger!

Wat is er leuker dan een gezellige barbecue samen met je vrienden? Toch is er vaak altijd één persoon die achter de grill staat. En soms wordt het vlees wat taai omdat je vergeten bent het te marineren. Ook kan de rook soms voor problemen zorgen (bij de buren bijvoorbeeld). Het is dus belangrijk om je barbecue even goed voor te bereiden. Ook zijn er wat handige tips die je barbecue met vrienden een stuk gezelliger maken. Lees ze even door zodat je straks op en top kunt genieten van dit gezellige avondje met je vrienden.

Bbq tafel

Een groot nadeel van een bbq is dat er vaak een persoon de hele avond staat te grillen. Deze persoon beleeft dus vaak minder plezier aan zo’n avondje bbq. Wil je graag echt saokmenzijn en genieten van je bbq? Investeer dan in een bbq tafel. In zo’n tafel is de bbq geïntegreerd in de tafel. Je zit er gezellig met zijn allen omheen en iedereen grillt zijn of haar eigen vlees en groente. Ook is er altijd voldoende ruimte op deze bbq. Deze is zit namelijk in het midden en loopt verticaal over de hele lengte van de tafel.

Vlees marineren

Natuurlijk koop je je vlees bij een goede (biologische) slager. Vlees staat bij een bbq in de hoofdrol en dus zorg je voor de beste kwaliteit. Koop lekkere Angus beef hamburgers of steaks bijvoorbeeld. En dan het allerbelangrijkste: marineer je vlees. Dit doe je een dag van te voren. Plaats elke vleessoort in een andere marinade die ook past bij de saus waarmee je het vlees serveert. Plaats je drankjes in de tuin in emmers met ijs. Zo zijn ze lekker gekoeld en kan iedereen ze zelf kan pakken.

Rookoverlast

Een ander probleem is de rookoverlast. Zitten je buren ook buiten? Dan zijn ze niet altijd even blij met de rook van jouw bbq. Bovendien zitter er ook schadelijke stoffen in de rook. Ook niet goed voor jezelf dus of voor je kinderen bijvoorbeeld. Plaats van tevoren een briefje in de bus bij je buren. Kijk naar de windrichting en kies een locatie in je tuin waar zowel jijzelf als de buren er geen last van hebben. Heb je een bbq met schoorsteen? Dan kun je actieve koolstof op het rooster plaatsen aan de bovenkant van de schoorsteen. Zo rookt je bbq veel minder. En nu we het toch over rookoverlast hebben. Veel mensen roken en ook dit kan voor rookoverlast zorgen tijdens een gezellig bbq avondje. Ook niet bepaald lekker om de rook van een ander in te ademen tijdens het eten. Vraag dus aan je rokende vrienden om een e-sigaret te roken. De e-liquids van elektronisch roken geven geen schadelijke damp voor de omgeving. Ook ruik je ze veel minder sterk of niet.

Voldoende ruimte op je bbq

Veel mensen nodigen een grote groep mensen uit. Ze maken lekkere spiesen en bestellen een grote schaal met vlees. Vervolgens willen ze alles gaan grillen. Maar ja… met een bbq van 30 centimeter lukt dat dan vervolgens niet zo goed. Zorg er dus voor dat je een voldoende grote en goede kwaliteit bbq hebt. En natuurlijk op kolen, want dat geeft het beste resultaat. Of leen er anders één of meer van de buren of vrienden.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart