Zo creëer jij sfeer tijdens een winterse barbecue

Barbecueën is natuurlijk een zomerse activiteit bij uitstek. Maar ook in de winter kun je lekkere, gezellige barbecue avonden organiseren! Een geslaagde winterse barbecue is prima mogelijk zolang je de juiste voorbereidingen treft. Doe je dit goed, dan kan een winterbarbecue net zo leuk zijn als een zomerbarbecue. Waar moet je nou op letten bij het organiseren van een barbecue in de winter? In dit artikel zetten wij een aantal tips voor je op een rijtje, zodat jij straks in de wintermaanden je barbecue kunt klaarzetten en je schort aan kunt doen!

Gebruik een barbecue die bestand is tegen wintertemperaturen

Niet elke barbecue kan goed functioneren in de winterkou. Een keramische kamado, zoals de Kamado Joe of de Big Green Egg, blijft ook in de wintermaanden warm genoeg om het eten goed te kunnen bereiden. Neem de tijd om de barbecue op temperatuur te krijgen, want dit duurt langer wanneer het buiten koud is. Het deksel van een keramische kamado barbecue helpt om de opgebouwde temperatuur te behouden. Let er ook op dat je genoeg kolen hebt, want ook hiervan zul je meer nodig hebben dan in de zomer.

Zorg voor een warme sfeer

Eén van de leukste elementen van barbecueën is natuurlijk met z’n allen buiten zijn en genieten van de sfeer. Zorg er tijdens jouw winterbarbecue voor dat mensen dus ook naar buiten kunnen! Anders sta jij ook maar in je eentje buiten. Verzorg een terrasverwarming. Dit kan elektrisch zijn, maar ook een vuurkorf geeft voldoende warmte terwijl het ook de sfeer intiemer maakt. Leg fleece dekens klaar en stel de barbecue niet te ver van het gezelschap op. Aangezien je langer achter de barbecue zult staan, is het leuker als je contact kunt hebben met de rest van de groep.

Zorg voor entertainment

Wanneer je gasten buiten zijn, is het leuk als er voor iedereen wat te doen is. Zorg ervoor dat er spelletjes buiten te doen zijn. Als je een vuurkorf hebt kan het heel gezellig zijn om een akoestische gitaar mee naar buiten te nemen. Met z’n allen liedjes zingen is een tijdloze activiteit die altijd sfeerverhogend werkt. Heb je nog geen gitaar? Dan kun je bij Gouden Gitaar kijken welke gitaar voor jou het meest geschikt is. Wie weet vind je zo weer een nieuwe hobby!

Gebruik producten en gerechten die bij het winterse seizoen passen

Bij winterse barbecues passen andere gerechten en producten bij winterse barbecues. De winter is uitermate geschikt om vlees te roken. De ramen van de buren zijn toch dicht, dus van de geur zullen ze niet veel last hebben. Je kunt bijvoorbeeld wildvlees als hert, haas, ree of ribeye op de barbecue doen. Voor vis kun je denken aan zalm, schelvis of skreifilet. Als bijgerecht kun je een hutspotschotel serveren met een stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter. Als je niet te lang achter de barbecue wilt staan, kun je ook kiezen voor karbonades en burgers. Ook erwtensoep en glühwein vooraf doet het erg goed tijdens de winterse barbecue.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart