Zo creëer jij de perfecte hefstbbq

Als de zon tevoorschijn komt en de temperatuur boven de 20°C reikt, is het in Nederland tijd om te barbecueën. Negen op de tien landgenoten doen dat ook met enige regelmaat. Een kwart zou ook best in de herfst en de winter de gezelligheid van een bbq willen. Dat kan, maar wel met een goede aanpak.

1. Locatie

De bbq moet buiten staan op een beschutte plek. Mocht je toch al aan een verbouwing denken, dan is een overkapping ideaal als je het gehele jaar wil barbecueën. Laat een bouwkundig expert zoals een advies- en ingenieursbureau, de constructie voor je bepalen. Een bouwtekening voor de aanbouw is het juiste uitgangspunt voor de perfecte plek om de bbq te plaatsen.

2. Warme kleding en sfeer

Het klinkt logisch maar in de herfst kan het weer snel omslaan. Een geslaagde herfst bbq is dan afhankelijk van de juiste kleding. Misschien heb je een terras-heater of kan je die lenen indien het echt bar en boos wordt met het weer. Sfeer realiseer je door goede verlichting, fakkels en vuurschalen. Op de tafel mogen windlichten met kaarsen niet ontbreken. Behoren er jonge kinderen tot het gezelschap, zorg dan voor veiligheid in verband met al dat boeiende vuur.

3. Kies de juiste bbq

Door de omgevingstemperatuur heb je een sterke bbq nodig. Ook moet je rekening houden met vlagerige wind, zelfs als je het apparaat op een plek uit de wind hebt gezet. Een elektrische bbq is voor een gezellige bijeenkomst buiten het seizoen vaak de beste optie.

4. Hou de klep dicht

Voor een sneller en beter resultaat kan je beter te klep dichthouden in de herfst. In de zomer kan je daarmee wat losser omgaan, maar in de koudere seizoenen zal je merken waarom de klep is bijgeleverd.

5. Wees geduldig

Het zal beduidend meer tijd vergen om de bbq op bedrijfstemperatuur te krijgen. Hou hier rekening mee door vroeg te starten. Zijn je gasten ook aan de vroege kant, dan is een voorafje wellicht een goed idee. Leg nooit ongeduldig het vlees of de vis te vroeg op de bbq. Dat is niet lekker en ook nog eens ongezond.

6. Gebruik het goede vlees

Dunner vlees wordt eerder gaar dan dikke stukken en daar kan je in deze tijd van profiteren. Kies voor dunner vlees en hou dat goed in de gaten terwijl het wordt bereid. Met deze temperaturen is het extra lekker als je het vlees goed warm kan opleveren.

7. Warme chocolademelk en marshmallows

Als de herfst al een tijdje heen is en het zou wel eens erg koud kunnen worden, daar hou jij natuurlijk rekening mee. Behalve chocolademelk met marshmallows is glühwein als drankje een optie. Een warme kop soep in plaats van een salade is ook een mooie aanvulling en het stokbrood mag ook best warm zijn.

8. Hou de tijd in de gaten

Het is geen zomer meer, dus kies een vroeger moment om af te sluiten en hou je daaraan. Word binnen nog een drankje genoten, laat dit de gasten dan ook tijdig weten.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart