Verlies deze praktische punten niet uit het oog bij het organiseren van een BBQ

Ben je van plan om een BBQ te organiseren? Dan heb je in de praktijk vaak veel te regelen. De echte barbecue fans weten dan precies wat we hiermee bedoelen. Bij een succesvolle BBQ draait het immers om het genieten van het weer, lekker eten, gezelligheid en ontspanning. Dan kan er eigenlijk niets misgaan! Daarom delen we graag nog een aantal praktische punten met je, die je niet uit het oog mag verliezen bij het organiseren van een BBQ. We zijn immers op een hele andere manier gaan barbecueën dan in het verleden het geval was en ons behoeften patroon heeft ook een flinke verandering ondergaan. Laat je dus niet verrassen!

Ambachtelijk barbecueën terug van nooit weggeweest

Laten we nog even terug gaan naar het verleden dus naar de tijd dat we met z’n allen op onze knieën rond een (bouwpakket) barbecue zaten en je druk met een oude krant moest wapperen om het houtskool of de briketten te laten gloeien. Het barbecueën was soms best een uitdaging en werd gezien als primitief. Er is een tijd geweest dat we graag kozen voor het gemak. Het barbecueën op elektriciteit en gas (in deze volgorde) werd steeds populairder. Tegenwoordig wordt het barbecueën weer steeds meer gezien als een beleving. De meeste mensen vinden het heerlijk om hier ruim de tijd voor te nemen. Het ambachtelijke barbecueën op houtvuur of kooltjes hoort daarbij. We zetten het gemak graag aan de kant voor de echte grillsmaak. Hou hier zeker rekening mee als je een onvergetelijke BBQ wilt organiseren.

Wat staat er op je boodschappenlijstje als je gaat barbecueën?

Een ander praktisch punt wat je zeker niet uit het oog mag verliezen bij het organiseren van een BBQ is het wensenlijstje van jezelf en je gasten. Wederom even een stap terug in de tijd: Het saté stokje, de speklap, de braadworst en de hamburger is het vlees wat we eigenlijk standaard op de barbecue leggen. Als sidedish mogen het stokbrood, de knoflook- en cocktailsaus en de salades niet ontbreken bij een tijdloze barbecue maar let op, deze standaarden zijn aan verandering onderhevig. Tegenwoordig zijn niet alleen grote stukken kwaliteitsvlees op de BBQ erg populair maar ook het groen barbecueën. Veel mensen stellen het op prijs dat er groente (zoals paprika, artisjok, venkel of aubergine) op de BBQ wordt gelegd. Daarnaast zijn er tegenwoordig steeds meer liefhebbers van een vegan BBQ. Wat staat er op je boodschappenlijstje als je gaat barbecueën? Dit is zeker een praktisch puntje waar je op moet letten.

Trend van dit moment: het organiseren van een winter BBQ!

Veel mensen associëren een barbecue party aan de lente en de zomer maar het genieten van je barbecue is echter niet gebonden aan een periode! De trend van dit moment is het organiseren van een winter BBQ. Het is tegenwoordig geen probleem om met de kerstdagen rond de barbecue te staan maar dit is wel een andere discipline. Je moet een aantal andere belangrijke praktische punten niet uit het oog verliezen bij het organiseren van zo’n winterse BBQ. Je moet er bijvoorbeeld voor zorgen dat de omgeving van je BBQ sneeuwvrij is om veilig aan de gang te gaan. Je moet er rekening mee houden dat je gasten in die periode waarschijnlijk liever glühwein dan rosé drinken. Een terrasheater zorgt voor de benodigde warmte en items als Zweedse fakkels, vuurkorven of vuurtafels voor de benodigde sfeer.

Een ander punt die wij met betrekking tot het organiseren van een winter BBQ onder je aandacht willen brengen is dat je beschikt over goede verlichting. Je moet toch veilig kunnen barbecueën en (niet minder belangrijk) kunnen zien wanneer het eten op de grill klaar is! Hierbij is de keuze voor LED verlichting een uitstekende optie. Dit zijn duurzame lampen zijn geschikt voor buitentoepassingen, worden niet heet, zijn energiezuinig en gaan erg lang mee. Daarnaast heb je zeer veel keuzemogelijkheden in LED lampen. Voor iedere smaak is er wel geschikte verlichting te vinden. Je kunt dus in stijl en op een veilige manier barbecueën, ongeacht wat je ook op de grill legt en wanneer je deze aansteekt.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart