Tips voor het organiseren van een goede barbecue

De zon schijnt en de zomer lijkt langzaam in zicht. Voor de zonaanbidders onder ons betekent dat vaak maar één ding: barbecueën. Voor de meesten van ons is barbecueën in de zomer iets om naar uit te kijken. Maak van de barbecue in je achtertuin een feest met onze ultieme barbecue tips.

1. Hou het simpel

De sleutel tot een geweldige barbecue is om het simpel te houden. Overdrijf bijvoorbeeld niet met het menu. Ga liever voor kwaliteit dan voor kwantiteit. Kies één of twee vlees- of visgerechten en een makkelijke veggie-optie (tenzij iedereen natuurlijk vegetarisch is, dan skip je de vis en het vlees). Zorg voor eventuele sausjes en een salade of twee en vergeet de all time favorite niet: geroosterde maiskolf.

2. Bereid het voor

Als je een zonnige dag voor de boeg hebt, heb je geen zin om heel de middag bezig te zijn met het schoonmaken van je barbecue, het doen van boodschappen en het maken van gerechten. Zorg dus dat je barbecue op tijd schoon is, je een boodschappenlijstje klaar hebt liggen (of je online je boodschappen alvast bestelt) en je de avond voor je de barbecue gepland hebt staan het vlees alvast marineert of de salade alvast klaarmaakt.

3. Vergeet het drinken niet

Bij een goede barbecue hoort natuurlijk ook een goede borrel. Of je nu gaat voor een zomerse mocktail, een goed glas bier of een heerlijke rosé wijn (de ultieme barbecue wijn wat ons betreft), vergeet niet je drinken op tijd in te slaan én koud te leggen. Op een lauw biertje zit niemand te wachten. Ook in dit geval geldt dat je je boodschappen prima vanuit je luie stoel kunt doen. Bier of wijn kopen doe je tegenwoordig in een paar klikken online. Zo weet je zeker dat je genoeg in huis haalt én hoef je niet te sjouwen met al dat gewicht. Win-win.

4. Verlichting

Ondanks dat het gelukkig alweer wat langer licht is, heb je geen zin om in het donker te zitten aan het eind van je avond. Zorg er daarom voor dat je (als je dit niet al in je tuin hebt) verlichting ophangt of neerzet. Denk aan een sfeervolle vuurkorf, (citronella)kaarsen, een lichtsnoer of fakkels. Het voordeel van een vuurkorf en kaarsen/fakkels is dat het ook nog eens de muggen op afstand houdt. Wederom win-win dus.

5. Zorg voor vrolijke achtergrondmuziek

Creëer sfeer met een goede afspeellijst vol zomerse muziek. Zorg voor vrolijke achtergrondmuziek die luid genoeg is voor wat extra sfeer, maar niet zo luid staat dat je elkaar niet meer kunt verstaan (en de buren komen klagen). Een bluetooth speaker is hiervoor heel handig

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart