Tips voor een onvergetelijke winterbarbecue

Een barbecue in de winter? Het lijkt misschien een beetje gek, maar eigenlijk is het reuzegezellig. Als je nog nooit eerder een winter BBQ georganiseerd hebt, is het wel belangrijk om je goed voor te bereiden. En daar helpen onderstaande tips je mee!

Gebruik een geschikte barbecue

Voordat je ook maar denkt aan het organiseren van een winterbarbecue, is het belangrijk om te weten dat je niet zomaar elke soort BBQ kan gebruiken. Voor een winterbarbecue kan je namelijk alleen maar barbecues gebruiken die gesloten zijn. Een houtskool bbq van goede kwaliteit is daarom één van de beste opties die er is. Degelijk materiaal is ook erg belangrijk. Indien het materiaal van de barbecue te dun is, kan het namelijk zijn dat je ingrediënten moeilijk opwarmen en dat is ontzettend frustrerend. Weet je niet goed wat te kiezen? Ga dan bijvoorbeeld voor een Weber of een keramische Kamado barbecue. Je kan er niet mee missen!

Kies de juiste plek

Als je de perfecte barbecue gevonden hebt, dien je nog de beste plek uit te kiezen. In de winter kun je te maken krijgen met regen, hagel en sneeuw. Het is dus niet verstandig om de BBQ in de open lucht te plaatsen. Als je geen dak of overkapping hebt, gebruik je het best een parasol om onder te schuilen. Gebruik je ook terrasverwarming, dan zit je er nog lekker warmpjes bij ook..

Zorg voor sfeer

Heb je alle attributen voor je winterbarbecue bij elkaar? Dan is het nog een kwestie van zorgen voor de juiste sfeer. Dit kan je doen door bijvoorbeeld vuurkorven in je tuin neer te zetten en je tuin gezellig aan te kleden met kussens, plaids en tuinfakkels. Kies ook leuke muziek uit en de sfeer kan al helemaal niet meer stuk! Tip: het is handig om op voorhand een lekker uitgebreide afspeellijst te maken zodat je je tijdens de barbecue geen zorgen hoeft te maken over de muziek en je gewoon volop van het gezelschap en het lekker eten kan genieten!

Stem het menu af op de winter

Bij een winter BBQ ziet het menu er heel anders uit dan bij een zomerbarbecue. Dat is uiteraard geen vereiste, maar de kans is groot dat je gasten dit verwachten. Bovendien is het zoveel gezelliger om in de winter ook echte winterse kost te eten. En ruil een zomers biertje eens in voor een lekker glaasje glühwein

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart