Tips voor de ultieme winterbarbecue

Wij Nederlanders houden van barbecueën. Door het Hollandse klimaat doen we dit echter meestal maar enkele keren per jaar. Als de nazomer erop zit verdwijnt de barbecue vaak in de schuur of in de garage met de hoop dat deze het jaar erop weer zo snel mogelijk naar buiten kan. Eigenlijk is dat zonde, want een winterbarbecue kan ook heel leuk kan zijn! Benieuwd geworden en wil je weten hoe je de ultieme winterbarbecue organiseert? Lees dan gauw verder, want in deze blog vertel ik je er meer over!

Barbecueën kan het hele jaar door

Als je het mij vraagt kan barbecueën het hele jaar door. Met de juiste voorbereidingen is een gezellige barbecue in de winter namelijk ook goed mogelijk. Het geeft bovendien een heel andere sfeer dan wanneer je barbecuet in de zomer. Waar veel Nederlanders er met kerst bijvoorbeeld voor kiezen om te gourmetten, zou je dus ook kunnen kiezen voor een kerstbarbecue. Jammer dat kerst net achter de rug is, maar wellicht iets voor volgend jaar! Hier volgen een aantal handige tips waarmee je de ideale winterbarbecue organiseert.

Zorg voor een goede barbecue

Ben je van plan om deze winter een barbecue te organiseren? Dan is het allereerst van belang dat je beschikt over een goede barbecue. Je kunt kiezen voor een traditionele houtskoolbarbecue, maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om een gasbarbecue aan te schaffen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze luxe gasbarbecue? Een gasbarbecue biedt een hoop voordelen. Zo kun je met een gasbarbecue gelijk van start met grillen en hoef je niet te wachten tot de barbecue op temperatuur is, zoals bij een houtskoolbarbecue het geval is. Daarnaast heb je met een gasbarbecue meer controle over het vlees omdat je de temperatuur zelf kunt reguleren. Tenslotte is de gasbarbecue eenvoudig schoon te maken! Ben je op zoek naar een goede barbecue? Neem dan eens een kijkje in het uitgebreide assortiment van Fonteyn op www.fonteyn.nl.

Vlees bereiden in de kou

Zoals gezegd is barbecueën in de winter prima mogelijk, maar om het zo goed mogelijk te laten verlopen is het wel slim om zo goed mogelijk met de kou om te gaan. Zorg er in ieder geval voor dat je de barbecue op een beschutte plek zet. Daarnaast is het slim om wat dunnere stukken vlees op de barbecue te leggen en de klep van de barbecue zoveel mogelijk dicht te laten.

Voorkom dat je het koud krijgt

Omdat kou tijdens de winter op de loer ligt, is het verstandig om je lekker warm aan te kleden. Een slimme tip om de kou tegen te gaan is om meerdere lagen kleding over elkaar aan te trekken. Daarnaast is bijvoorbeeld een terrasheater of vuurkorf geen overbodige luxe. Beschik je over een overkapping of veranda? Dan is het natuurlijk verstandig om de barbecue daar te organiseren! Onder de overkapping of veranda zit je doorgaans goed beschut en natuurlijk lekker droog.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart