Runder bavette steak – De ultieme BBQ-uitdaging – Tips en trucs voor het bestellen en grillen van de perfecte bavette

Als je van barbecueën houdt, dan ben je vast nieuwsgierig naar het bereiden van nieuwe soorten vlees. Neem bijvoorbeeld de runder bavette steak. Dit bijzondere vlees is de ultieme uitdaging voor de barbecue. In dit artikel lees je er alles over en krijg je meerdere tips en trucs over het bestellen en bereiden van de perfecte runder bavette steak. Lees snel verder!

Wat is het precies?

De bavette wordt gesneden uit de flank van het rund. Aangezien dit deel van het rund veel beweegt, is het vlees vrij mals. Ook heeft de bavette erg veel smaak, zeker als het van een speciaal gefokt rund komt. Verder heeft dit type vlees een lange draad. Daarom is het belangrijk dat het vlees in dunne reepjes wordt geserveerd en tegen de draad in wordt gesneden, zodat het niet taai wordt. Ook wordt het vlees gekenmerkt door de brede vorm die naar een dunnere vorm overloopt. Normaal gesproken ligt de dikte van de steak tussen de 2 en 4.5 centimeter.

Hoe te bereiden

Bij de bereiding van dit stuk vlees is het belangrijk dat je goed weet wat je doet. Zo behoud je de smaak en voorkom je dat het vlees te taai wordt. Zoals je hebt gelezen is het allereerst belangrijk dat je de bavette op de juiste manier snijdt tegen de draad in. Zoals alle steaks kun je de bavette simpelweg bereiden met alleen peper en zout. Ook kun je ervoor kiezen het vlees te marineren. Het voordeel hiervan is dat het vlees malser zal worden. Net als bij alle andere soorten steaks, mag ook de bavette niet te gaar worden en bereid je het op laag vuur. Het moet van binnen rood blijven, anders wordt het te taai.

Bavette op de barbecue

Deze steak kun je zowel in de pan, op de grill als op de barbecue bereiden. Welke manier je ook kiest, bak of grill het vlees niet langer dan 5 tot 7 minuten. Aangezien de bavette de ultieme uitdaging is voor de barbecue, lees je hier hoe je deze steak het beste op de barbecue kunt bereiden.


Het is belangrijk dat de runder bavette steak op kamertemperatuur is voordat hij op de barbecue belandt. Bestrooi het vlees ook alvast met wat peper en zout. Ondertussen verhit je de barbecue zoals je gewend bent. Is deze eenmaal warm, dan grill je het vlees 1 minuut aan beide kanten in het midden van de hittebron. Zodra het vlees is dichtgeschroeid, is het belangrijk dat je het nog ongeveer drie minuutjes aan de zijkant van de grillplaat laat garen. Hierna wikkel je de bavette in aluminiumfolie en laat je het nog 8 minuten rusten. Het vlees is perfect als het van binnen nog rood is.

Waar te bestellen?

Als je enthousiast bent geworden van dit geweldige stuk vlees, dan kun je de bavette bestellen bij de slager zoals Inamood. Heb je twijfels over de bereiding of wil je tips? Vraag dan bij het maken van je bestelling direct om advies. Op deze manier zul je een onvergetelijke barbecue avond hebben met het smaakvolste stukje vlees.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart