Kast op maat laten maken? Dit zijn de mogelijkheden!

Zoals je misschien weet, zijn kasten in talloze soorten en maten verkrijgbaar. Je kunt daarbij denken aan de verschillende opbergmogelijkheden, van ligplanken tot uitschuiflades en van schoenenrekken tot hanggedeeltes. Daarnaast zijn er verschillende stijlen, kleuren en afmetingen op de markt en dat maakt de keuze er natuurlijk niet makkelijker op! Toch lopen veel mensen aan tegen het feit dat de meeste kasten net niet helemaal aan de wensen voldoen of andere afmetingen hebben dan je eigenlijk zou willen of (erger nog) kwijt kunt. De meeste kasten hebben namelijk een standaard afmeting en worden in bulk gemaakt. Een kast op maat laten maken is dan natuurlijk een uitkomst. In dit blog gaan we je vertellen wat de veelzijdige mogelijkheden hierin zijn.

Optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte

Iedereen heeft wel één of meerdere plekken in huis die perfect geschikt zijn om extra bergruimte te creëren maar waar geen enkele standaard kast in past. Frustrerend maar gelukkig is dit euvel eenvoudig op te lossen door een kast op maat te laten maken. Zo kun je optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte en heb je geen last meer van loze kieren waar alleen maar stof in gaat zitten en waar je nooit meer bij kunt. Een bijkomend voordeel van een kast op maat is dat het een huis vaak een meerwaarde geeft. Loze hoekjes zijn mooi opgevuld en weg gewerkt en daarnaast zijn maatwerk kasten ook nog eens een stuk mooier dan standaard kasten van de bouwmarkt of de Zweedse groothandel.

Een kast die naadloos aansluit op je interieur

Als je een kast op maat laat maken, heb je veelzijdige keuzemogelijkheden. In de praktijk komt het erop neer dat alles mogelijk is. Zo kun je kiezen uit verschillende materialen, kleuren en stijlen. Daardoor is het altijd mogelijk om een unieke kast te maken die naadloos aansluit bij het huidige interieur. Combineer stoer staal met hout of kies juist voor een speciale lakkleur die bij de rest van je interieur past. Daarnaast benut je alle beschikbare ruimten optimaal. In elk huis zijn immers wel wat minder optimale ruimtes te vinden, zoals hoeken of schuin aflopende wanden. Een interieurbouwer maakt de kast perfect op maat zodat de alle beschikbare ruimte benut wordt. Bovendien wordt de kast mooi en op de gewenste manier afgewerkt, wat eenheid creëert met de andere meubelen.

Diverse soorten maatkasten

Een inloopkast is vaak het eerste waar aan gedacht wordt bij een kast op maat. Er zijn echter nog veel meer toepassingen mogelijk ook in combinatie met badkamer- of keukenontwerpen. We zetten tot slot een aantal voorbeelden van de veelzijdige mogelijkheden die je hebt voor je op een rijtje:

• Boekenkast op maat
• Een trapkast
• Een wijnkast in de kelder of onder de trap
• Een scheidingswand die ook als kast fungeert
• Kledingkast op maat
• Op maat gemaakte badkamermeubels
• Kast onder een schuin dak
• Keukenwand of wandenkast naar eigen ontwerp
• Kast op maat inclusief bureau
• Stellagekast op maat voor in de schuur of het tuinhuis
• Buitenkeuken op maat
• Kast op maat onder of bij je BBQ

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart