Kamado BBQ is de trend van anno 2020 of toch de Outdoorchef BBQ?

Ben je op zoek naar een manier om je tuin helemaal af te maken? Vergeet de mogelijkheden voor buiten koken niet! De zomermaanden zijn bij uitstek de ideale tijd om samen te genieten van heerlijke avonden in de tuin. Met een barbecue is het feest helemaal compleet! Weet je nog niet welke barbecue het beste bij jouw wensen past? In deze blog lees je alles over de barbecues van Kamado Joe en van Outdoorchef, de verschillen en overeenkomsten. Zo weet je precies wat de beste match voor jou is.

Kamado Joe

De barbecues van Kamado Joe zijn een lust voor het oog! Met hun prachtige vormgeving passen ze in elke tuin. De belangrijkste eigenschap van de Kamado Joe bbq is dat het een keramische ei-vormige barbecue is. Deze vorm is kenmerkend voor een kamado. De oorsprong hiervan ligt in Japan waar men al duizenden jaren gebruik maakt van de voorloper van deze barbecue, de tandoor. Deze Aziatische kleioven werd gebruikt voor het bakken van broden en het grillen van vlees. Eeuwen later werd er een deksel toegevoegd zodat de oven tevens dienst kon doen als rijstkoker.

Voordelen van keramische barbecue

Keramische barbecues bieden meer mogelijkheden dan reguliere barbecues. Pizza’s bakken, slowcooken of ‘gewoon’ grillen, wat jij wilt. De keramische behuizing in combinatie met de goede afsluiting van de barbecue zorgen ervoor dat de temperatuur binnenin het ei tot op de graad nauwkeurig te bepalen is. De hele dag garen op lage temperaturen rond de 70 graden of flink stoken tot 375 graden, het kan allemaal. Bovendien is het mogelijk om meerdere roosters te gebruiken met verschillende hoogtes en daarmee dan ook te barbecueën bij verschillende temperaturen. Ieder product kan zo de juiste bereiding krijgen, je hebt genoeg ruimte en hoeft niet meer in etappes te grillen.

Een keramische barbecue voor next level grillen

Keramische barbecues vergen over het algemeen wel wat kennis en ervaring om ze juist te kunnen gebruiken. Het is zonde om te investeren in een kostbare grill als je geen gebruik maakt van de volledige mogelijkheden die de grill biedt. Ook vanwege het feit dat deze barbecues over het algemeen een behoorlijk prijskaartje hebben. Aan de andere kant valt het prijskaartje ook wel weer mee als je kijkt naar hoe lang plezier je hebt van deze aankoop. Nog een laatste punt; de keramische behuizing is behoorlijk zwaar waardoor het plaatsen van de Kamado Joe iets is om goed over na te denken. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden die het verplaatsen makkelijker maken.

Outdoorchef barbecues

Outdoorchef heeft de keuze tussen gas-, elektrische- en houtskoolbarbecues. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Een houtskoolbarbecue kost meer tijd, maar zorgt voor de authentieke rooksmaak. Een elektrische- of een gasbarbecue is een stuk sneller klaar voor gebruik. Elektrisch grillen wordt gezien als de meest veilige manier. Bovendien hebben beide varianten minder rookontwikkeling, dat vinden de buren misschien ook wel fijn. Het brede assortiment van Outdoorchef maakt dat iedereen dé passende barbecue vindt. Zo is er de kleine Minichef, ideaal als jij op je balkonnetje ook gebruik wilt maken van een barbecue. Ook zijn er complete buitenkeukens, waar je de heerlijkste gerechten op kunt bereiden. Voor een tussenmaat ben je bij Outdoorchef ook aan het goede adres. Het is maar net wat jij wenst.

Innovatief en duurzaam

Beiden merken staan voor kwaliteit. Er is goed nagedacht over het ontwerp en gebruik gemaakt van de beste materialen. Het streven van de producenten is om de beste barbecues te ontwikkelen, overal is over nagedacht. Het gebruik van duurzame materialen zorgt ervoor dat je jarenlang plezier hebt van je aankoop. Daarnaast voorzien beide merken je van de nodige mogelijkheden als het gaat om uitbreiding en accessoires. Ook bieden ze vele opties qua grootte. Zo stel je eigenlijk zelf de ideale barbecue samen om jouw gasten van een heerlijke avond te voorzien.

Hoe kies je nou de juiste barbecue?

Het antwoord is niet zo simpel als je misschien denkt. De juiste barbecue voor jou hangt met name af van jouw wensen en ervaring. Uiteraard speelt het budget ook nog een grote rol. Wil je snel kunnen grillen, kies dan voor een gasbarbecue. Of wil je pulled pork van de grill? Dan is een Kamado Joe de beste keus voor jou. Hoe dan ook, er zijn mogelijkheden genoeg!

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart