Het allerlekkerste stukje vlees op de BBQ? Dit stukje vlees moet je hebben

Nog even en dan is het weer zomer… De eerste lentedagen met een lekker warm zonnetje zijn er alweer. En over een paar maanden kunnen we weer heerlijk genieten van een bbq in de tuin. We kennen natuurlijk allemaal de hamburgers, kipsaté en shaslick spiesen. Maar wat is er nog meer lekker qua vlees op de bbq? De echte bbq kenners weten natuurlijk dat spare ribs, pulled pork met koolsalade en brisket tot de absolute toppers behoren. Maar naast deze drie er zijn nog meer lekkernijen die zeker niet mogen ontbreken op de barbecue. We zetten ze even voor je op een rij. Ook geven we je wat praktische tips over het vlees.

Spare ribs

Qua spare ribs kun je kiezen uit de gewone spare ribs en de babyracks. Babyracks zijn wat kleiner en ook minder vet. Er zit ook wat minder vlees aan, maar dit is wel lekker mals. Deze spare ribs zijn in Nederland ongekend populair. De gewone spare ribs zijn groter, bevatten meer vet en het vlees is wat taaier.

Qua hoeveelheid moet je ongeveer op 1 kilo vlees per persoon rekenen. Dit omdat spare ribs veel botten bevatten. De beste spare ribs zijn van het Iberico varken, van Duroc of van een scharrelvarken. Let er op dat er voldoende vlees aan zit, het vlees mooi roze-rood is en er niet teveel vet aan zit. Verwijder ook altijd het vlies dat om de spare ribs heen zit met een scherp mes.

Gemarineerde lamskoteletjes

Een ongekende lekkernij voor op de barbecue zijn ook de lamskoteletjes. Bij de Marokkaanse slager vind je ze voor een schappelijke prijs. Marineer ze een avond van tevoren in wat olijfolie en verse kruiden zoals oregano of tijm. Even kort grillen op de bbq en genieten maar! Maar je kunt ook de nieuwe vleessoorten als buikspek kopen. En ook Picanha kopen, een goedkoop en spectaculair stuk vlees wordt de laatste jaren steeds populairder. Weer eens iets anders dan de traditionele vleessoorten op de barbecue!

Pulled pork

Een andere topper is natuurlijk de pulled pork. Qua pulled pork kun je de Procureur, Boston Butt of Picnic gebruiken. Deze komen allemaal uit verschillende delen van het varken. De Procureur heeft een betere verdeling van het vet en is ook overal goed verkrijgbaar. Van een hele Boston Butt kun je rond de 13 broodjes maken. Belangrijk is dat het vlees mooi roze rood is en een stevige witte vetlaag heeft. Voor de bereiding hoef je alleen maar deze vetkap te verwijderen. Koop bij voorkeur vlees van scharrelvarkens voor een goede kwaliteit. Bereid van de pulled pork een broodje met 5 centimeter pulled pork en een lekkere verse cole slaw. Hmmm smullen maar!

Brisket

De Brisket is een runderborst die low & slow wordt bereid op de barbecue. Met een speciale techniek kun je de Brisket heerlijk mals maken. Zo wordt dit echt een topper op je barbecue avond. De Brisket wordt niet gegrild maar low & slow bereid in een smoker. Het vlees wordt als het ware gaar gestoofd. Het vlees verandert hierdoor in een botermalse lekkernij. De Brisket komt uit Amerika en is daar ongekend populair. Dit stuk vlees komt van een runderkoe en is altijd mooi rood roze en gemarmerd. Het bestaat uit de whole packer of de point. De eerste weegt zo’n 7 kilo en de laatste is al te koop voor rond de 2,5 kilo.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart