Een BBQ in de winter is een aangename verrassing

Mocht je denken dat het organiseren van een barbecue alleen in de zomer mogelijk is, dan heb je waarschijnlijk nooit eerder een winter barbecue meegemaakt. Het komt steeds vaker voor dat we de barbecue aanmaken op momenten wanneer we daar zin in hebben. Denk maar eens aan gezinnen die tijdens de kerst, buiten een lekker stuk vlees op de barbecue gooien in plaats van op de gourmet. Zijn er mensen binnen jouw kring die een goed voornemen hebben om minder vlees te gaan eten? Dan is er voor hen ook voldoende keuze voor heerlijke groenten van de bbq. Wil jij nog meer tips over hoe je een winter barbecue voor iedereen zo aangenaam mogelijk kan maken? Lees dan snel verder.

Ruimte

Het belangrijkste van een barbecue is de gezelligheid die er ontstaat. Hierbij is het dus belangrijk dat er voor iedereen voldoende ruimte is. Dit geldt ook voor de persoon die de barbecue verzorgt. Om dit mogelijk te maken is het handig om bijvoorbeeld een tuintafel te gebruiken waar het gezelschap kan zitten en eten. Mocht dat niet mogelijk zijn dan is het nog altijd een optie om een partytent te kopen, huren of lenen.

Warm en knus

In de winter kunnen de temperaturen enorm dalen, daarom is het van belang om ervoor te zorgen dat je gasten het lekker warm hebben. De eerste stap is om ervoor te zorgen dat iedereen warm is aangekleed, dit kun je als tip meegeven in de uitnodiging bijvoorbeeld. Verder zijn er nog vele mogelijkheden die voor wat extra warmte en comfort kunnen zorgen. Denk hierbij aan dekentjes die je neer kunt leggen of vuurtafels die je kunt inhuren. Los van de warmte, zorgen vuurtafels ook voor een knusse sfeer. Bovendien kunnen jij ,je vrienden en familie de vuurtafel ook gebruiken om heerlijke geroosterde marshmallows te maken.

Winterse recepten

Tijdens de wintertijden horen uiteraard ook winterse recepten. Er zijn honderden recepten voor een echte winterse maaltijd waarbij een kogelbiefstuk, speklapjes of een sappige braadworst onmisbaar zijn. De meeste van dit soort recepten gaan gepaard met gebakken aardappelen of een smeuïge aardappelpuree. Als kers op de taart kun je de maaltijden ook serveren met een ijskoud winters biertje om de dag van jouw gasten compleet te maken. Kortom, ben jij van plan om deze winter een overheerlijke wintermaaltijd te bereiden? Dan is bbq vlees uitstekend om te gebruiken.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart