Buitenkeuken steeds populairder

De tuin wordt steeds belangrijker en in de coronacrisis is dat alleen maar duidelijker geworden voor veel mensen. De trend is dan ook dat de tuin meer bij de leefomgeving van de woning wordt betrokken. Dat heeft een aantal voordelen. Niet alleen wordt de leefomgeving groter, maar geeft het ook veel gemak. Zeker als de tuin is ingericht om een groot deel van het jaar buiten te kunnen verblijven. Zowel om er heerlijk te kunnen eten, maar ook om er te kunnen koken.

Complete maaltijd bereiden

Tegenwoordig zijn mensen steeds vaker in de tuin te vinden. Er worden feestjes gevierd, maar ook gewoon gezellige middagen of avonden in doorgebracht. En natuurlijk blijft de tuin een heerlijke plek om van de natuur en buitenlucht te genieten met behoud van privacy. Tegenwoordig wordt er ook vaak gegeten in de tuin. Vroeger werd dat bijna alleen gedaan als de temperatuur het toeliet om de barbecue aan te steken. Maar vandaag de dag kunnen we met de complete buitenkeukens echt van alles bereiden. Dit geeft veel gemak en veel minder rotzooi binnen.

Losse of een vaste buitenkeuken?

Buitenkeukens zijn tegenwoordig in luxe varianten verkrijgbaar, waardoor de prijs soms flink kan oplopen. Nog eens je inboedelverzekering vergelijken en de polis doorlopen is daarom verstandig. Losse barbecues zoals een Green Egg, een Borletti of een Weber barbecue vallen niet altijd onder de dekking van een standaard inboedelverzekering. Het is dus verstandig om deze kostbare kooktoestellen op een veilige plek neer te zetten als je ze niet gebruikt. Een vaste buitenkeuken die niet verplaatsbaar is, valt dan weer vaak onder de opstalverzekering. Bij de aankoop van een luxe buitenkeuken is het verstandig om even je inboedelverzekering en je opstalverzekering te checken op de dekkingsvoorwaarden.

Goed alternatief voor binnen koken

Vaak worden de verschillende kooktoestellen ingebouwd in een aanrechtblad, meestal ook met keukenkastjes en een werkblad. Soms is dat niet nodig omdat je buitenkeuken al een eigen werkblad heeft. Maak je een vaste buitenkeuken, zorg dan in ieder geval voor een overdekte plek. Een vaste buitenkeuken kun je namelijk niet even verplaatsen als het gaat regenen. Met een complete buitenkeuken kun je uiteraard meer dan met alleen een BBQ. Eigenlijk kun je er alle gerechten mee maken die je ook je keuken binnenshuis kan maken. Dat klinkt natuurlijk heerlijk voor de zomerse dagen: fijn kokkerellen in de buitenlucht.

Voordelen van buiten koken

Buiten koken kent veel voordelen. Zo heb je geen etensgeuren en warme dampen meer in huis en als je met zijn allen gezellig in de tuin zit, hoef niet meer naar binnen om te koken. Je kunt net zoals bij de open keuken in huis gewoon doorpraten met je gezelschap tijdens het bereiden van een maaltijd. Je hoeft niets van de gezelligheid te missen. Maar er is nog een voordeel, met een buitenkeuken wordt vaak wat gezonder kookt dan binnen. Veel ingrediënten van de maaltijd worden namelijk gegrild, zonder extra toevoeging van boter of olie. Daarbij biedt buiten koken ook nog eens een echt vakantiegevoel en dat is deze tijden geen overbodige luxe.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart