Aan het lijnen, maar toch zin in een barbecue? Zo doe je het!

Barbecueën is een geweldige manier om het gezellig te hebben met je vrienden of familie en te genieten van het heerlijke weer. Ben je aan het lijnen, maar wil je toch een leuke barbecue organiseren? Geen probleem! In dit artikel vertellen we je hoe je ondanks je bezorgdheid over je calorie-inname toch kunt genieten van een gezellige avond vol lekker eten!

Kies voor mager of een alternatief

Bbq vlees bestellen, maakt de voorbereiding voor jouw speciale avond een stuk minder stressvol. Let tijdens het bestellen goed op en kies voor mager vlees als je aan het lijnen bent. Mager vlees zoals kip- of kalkoenfilet of mager varkens- of rundvlees, bevatten minder verzadigde vetten en zijn rijker aan eiwitten dan de ‘niet-magere’ alternatieven. Een andere optie is om vlees te vervangen door vis! Zalm, zeebaars of tonijn zitten namelijk vol met gezonde vetten. Zo kun je zonder schuldgevoel eten! Natuurlijk is het ook aan te raden om groenten op de grill te gooien. Heerlijk! 

Marineer je eigen vlees

Let er op dat wanneer je vlees koopt of bestelt, dat dit nog niet is gemarineerd. Veel marinades uit de supermarkt bevatten namelijk enorm veel zout of suiker. Marineer in plaats daarvan zelf je vlees. Gebruik gezonde ingrediënten zoals extra vierge olijfolie, citroensap, verse kruiden, azijn en knoflook. Zo is je marinade een stuk gezonder en eet je minder calorieën. Daarnaast is je eigen marinade hoogstwaarschijnlijk een stuk lekkerder. Complimenten aan de chef! 

Serveer gezonde bijgerechten en drink genoeg

Het is een goed idee om je naast het bbq vlees en de vis ook te focussen op gezonde bijgerechten. Zo eet je minder vlees of vis, maar vul je je bord gemakkelijker met een frisse, groene salade of geroosterde zoete aardappelen of kikkererwten. Je bent hierdoor sneller vol van de maaltijden boordevol eiwitten, vitaminen en gezonde vetten, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je over je calorie-inname van de dag zit. Een andere manier om je maag sneller te vullen is door goed gehydrateerd te blijven. Dit kan bijvoorbeeld met water. Voeg wat schijfjes citroen, limoen of gember toe voor de smaak.

Een barbecue is hartstikke gezellig en jouw dieet moet dit niet in de weg staan. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om tijdens een barbecue alsnog rekening te houden met jouw nieuwe eetgewoontes. Maak wat kleine aanpassingen en geniet van je avond! En eet je iets meer? Geen probleem! Eén avond zal jouw progressie niet te niet doen. 

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart