3 tips bij het organiseren van een onvergetelijke housewarming-party

Eindelijk! Het heeft even geduurd, maar eindelijk is je nieuwe woning bewoonbaar. Na maandenlang klussen mag het resultaat er zijn. Nu je hier eindelijk echt gaat wonen, wil je de mensen in jouw naaste omgeving natuurlijk graag uitnodigen om hier een kijkje te komen nemen. Ze allemaal apart uitnodigen, betekent dat je agenda straks elk weekend vol zit. En dat terwijl je stiekem zelf ook wel even alleen wil genieten van je mooie nieuwe huis. Daarom is het verstandiger om het huis in één keer goed in te wijden en een onvergetelijke housewarming-party te organiseren. Maar waar begin je? Waar moet je aan denken? Hieronder volgen drie tips om een onvergetelijk feest te organiseren.

1. Begin vroeg met inkopen doen

Bij een feest horen natuurlijk ook lekkere hapjes en drankjes. Je mag gerust een beetje uitpakken op dit feest. Denk bijvoorbeeld aan champagne, een goede witte wijn en lekkere speciaalbiertjes, maar natuurlijk ook aan niet-alcoholische drankjes. Daarnaast moeten de nodige ingrediënten worden gehaald om hapjes te serveren. Maak het jezelf niet al te lastig of kies voor hapjes die je van tevoren kunt bereiden. Zo voorkom je dat je de hele avond in de keuken staat. 

Wacht zeker niet te lang met boodschappen doen. Je wil voldoende tijd overhouden om alles voor te bereiden. Als je zelf ook optimaal wil genieten van het feest, is het slim om een lange tafel met hapjes en drankjes te maken. Zorg ervoor dat er voldoende bordjes en glazen staan en laat mensen gewoon pakken wat ze willen. Zo kunnen ze zichzelf bedienen en ben jij in staat om echt te genieten bij te kletsen op het feest.

2. Stel een gastenlijst samen 

Het grootste voordeel van een housewarming-party is dat je niet iedereen apart hoeft uit te nodigen. Al jouw dierbaren kunnen in één keer de woning bewonderen. Daarom is het goed om een gastenlijst samen te stellen. Natuurlijk weet je wel wie jouw inner circle is en zal je die niet snel vergeten, maar wie is er eigenlijk nog meer onmisbaar op het feest? Denk aan vrienden, kennissen, collega’s, maar ook aan de buren. Misschien is hier nog weinig contact mee geweest, maar zij hebben wel de meeste overlast van de verbouwing gehad. Het is dan netjes om hen ook uit te nodigen.

Zorg ervoor dat je de uitnodigingen tijdig verstuurd. Zo voorkom je veel afmeldingen.

3. Hoekje voor de kinderen 

Hebben veel familieleden en vrienden jonge kinderen die zij naar het feest mee zullen nemen? Dan is het slim om hier ook extra aandacht aan te schenken. Creëer bijvoorbeeld een klein hoekje speciaal voor de kinderen. Denk aan een rustig hoekje waar ze de andere gasten niet in de weg zullen lopen en gewoon lekker kunnen spelen en genieten. Plaats hier een televisie, wat speelgoed en kussens en ze zullen de tijd van hun leven hebben. Ook handig als je zelf kinderen hebt en er zeker van wilt zijn dat zij zich tijdens het feest zullen vermaken.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart