Big Green Egg pizzastenen

Een pizzasteen voor pizza’s, brood en koekjes

Aangezien de Big Green Egg bij uitstek geschikt is voor het bakken en roken van voedingsmiddelen op hoge temperatuur, duurde het niet lang voor de fabrikant ook met een Green Egg pizzasteen op de markt kwam. Behalve de overheerlijkste pizza’s bak je er ook brood en koekjes mee. De pizzasteen van Green Egg, die ook wel Baking Stone wordt genoemd, plaats je op het standaard rooster of op de ConvEGGtor.

Voor de MiniMix, Small en Medium Green Egg varianten is er een Green Egg pizzasteen met een diameter van 30 centimeter, voor het large apparaat is er een Baking Stone met een diameter van 35 centimeter en de Extra Large Big Green Egg pizzasteen heeft een diameter van 53 centimeter.

Er zijn 0 barbecues gevonden

Filteren

Gerelateerde pagina's

Big Green Egg bbq

233 barbecues

Big Green Egg ConvEGGtor

22 barbecues

Big Green Egg L

8 barbecues

Big Green Egg XL

3 barbecues

Big Green Egg Medium

3 barbecues

Big Green Egg XXL

0 barbecues

Perfect knapperige pizza’s

De pizzasteen voor de Green Egg behoort onder de eigenaren van dit apparaat tot de meest geliefde accessoires. Je legt de Green Egg pizzasteen direct op het rooster wanneer je je barbecue aansteekt, zodat hij geleidelijk warm kan worden. De steen zorgt ervoor dat de warmte gelijk wordt verdeeld. Dankzij het keramiek wordt het vocht aan de buitenkant van het deeg onttrokken, zodat je altijd een pizza met die perfect knapperige pizzabodem uit je Big Green Egg tovert. De pizzasteen van Green Egg houdt warmte overigens ook langer vast, zodat je je gerechten erop warm kunt houden.

Werken met de Green Egg pizzasteen

De perfecte pizza begint natuurlijk bij het juiste pizzadeeg. Je kunt het kant en klaar in een pakje kopen, maar er bestaat ook een speciaal Big Green Egg recept voor pizzadeeg. De ideale temperatuur ligt rond de 300 graden Celsius, bij hogere temperaturen verbrandt de bodem. Geef je de voorkeur aan een dunnen bodem, kies dan voor een temperatuur tussen de 250 en 275 graden Celsius. Ook een goede voorverwarming van je Green Egg pizzasteen is van groot belang.

Een pizzaschep voor Green Egg

Wanneer je meesterwerk eenmaal een feit is, is het zaak hem ongeschonden van de pizzasteen op je bord te doen belanden. Daar helpt de pizzaschep van Green Egg je bij. Het dunne blad van de schep, waarop met het grootste gemak een pizza met een diameter van 30 centimeter past, schuif je moeiteloos onder de knapperige deegbodem. De pizzaschep van Green Egg is gemaakt van aluminium en heeft een totale lengte van 65 centimeter.

© 2023 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software