Bierweekend met je maten, maar waar? 

Een weekend weg met de mannen. Een weekend zonder aanhang, waar je echt de oude tijden weer even kunt herleven. Dat doe je natuurlijk onder het genot van een gele rakker. Een echt bierweekend, met goede bieren, lekker eten en vooral goede verhalen onder elkaar. Hoe pak je dat nu aan? Allereest is de locatie natuurlijk van belang. Waar worden de lekkerste bieren gebrouwen en waar is het goed stappen tot vroeg in de morgen? Met een vakantiehuis geniet je samen van een toffetijd. Iedereen heeft natuurlijk een eigen blik op een geslaagd weekend. Wij geven enkel een aantal tips.  

Wat te doen tijdens de reis 

Een weekend weg met je vrienden, dat moet gevierd worden! Wat dacht je van een rondleiding, proeverij en high beer in een van diverse brouwerijen of abdijen in Nederland, Duitsland of België. In België kom je nog veel nog veel abdijen tegen waar je de smaken kunt ontdekken tijdens een rondleiding, bierproeverij of high beer, waarbij je naast de lekkerste bieren ook nog een bruine fruitschaal kunt verorberen om een goede bodem te leggen. 

Na al dat eten en drinken moet er uiteraard iets actiefs tegenover staan. Je kunt natuurlijk niet de hele dag alleen maar een het bier zitten, dus een leuke activiteit is ideaal om de dag op te vullen. Laat de adrenaline vloeien en huur een quad, 4×4 wagen of een crossbike. Uiteraard niet na de bierproeverij! Of gaan jullie toch voor een ontspannen weekend. Denk dan eens aan: 

  • Een potje golf 
  • Kanovaren 
  • Sightseeing   

Waar gaat de reis naartoe? 

Voordat jullie de reis kunnen starten moeten jullie nog even bedenken waar jullie willen overnachten. Gaan jullie voor een groene, landelijke omgeving? Dan is een vakantiehuis in Drenthe wel iets voor jullie. In deze provincie vind je bijvoorbeeld de brouwerij Maallust in Veenhuizen.  

Onze zuiderburen weten ook wat lekker bier is. Vaak maken zij zelfs grappen over hoe slecht onze Nederlandse pils is. Die proef moeten we natuurlijk op de som nemen. Ga langs bij Brouwerij Achouffe of Abdij der Trappisten Westmalle en bekijk hoe het bier gebrouwen wordt. Of ga gewoon lekker naar de kroeg en kies uit een van de vele speciaal biertjes die op de kaart staan. Waar je ook heen gaat tijdens je weekend, wanneer je verblijft in een vakantiehuis weet je zeker dat je een gezellige tijd hebt met z’n allen. 

Ontspannen

Na een dag vol bierproeverijen en activiteiten is het tijd om ’s avonds samen te komen en te ontspannen. Een barbecue in de tuin van het vakantiehuis is een perfecte afsluiting van de dag. Terwijl de grill smeult, kunnen jullie genieten van elkaars gezelschap en herinneringen ophalen.

Vergeet niet om een paar klassieke bordspellen mee te nemen voor wat competitieve pret. Een potje poker of een strategisch bordspel zorgt voor de nodige uitdaging en entertainment. En met een goed glas bier binnen handbereik wordt het gegarandeerd een avond vol gelach en camaraderie.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart