Betonnen bbq

De betonnen bbq als aanwinst voor je tuin

Barbecue je graag en vaak en heb je voldoende ruimte in je tuin? Dan zou je eens een kijkje moeten nemen bij het brede aanbod aan betonnen barbecues. De meeste daarvan zijn geschikt voor hout, houtskool en briketten. Gril je het liefst op gas, dan ben je wat beperkter in je opties. Laat je dus goed informeren over de verschillende gebruikswijzen. Een betonnen barbecue is niet alleen leuk voor tijdens etentjes en feestjes in de buitenlucht, maar is ook een echte aanwinst voor je tuin.

Er zijn 0 barbecues gevonden

Filteren

Gerelateerde pagina's

Gasbarbecues

126 barbecues

Buitenkeukens

132 barbecues

Elektrische bbq

7 barbecues

Skottelbraai

0 barbecues

Pizza ovens

23 barbecues

Kogel bbq

1 barbecues

De voordelen van betonnen barbecues op een rijtje

Aan een betonnen bbq zitten voor jou meerdere voordelen vast. In de eerste plaats zijn ze erg duurzaam, ze gaan jaren mee. Je zet betonnen bbqs op een vaste plek in je tuin neer en hebt er daarna in feite geen omkijken meer naar. Geen losse griltoestellen meer die in de weg staan. Alhoewel elke barbecue natuurlijk onderhoud vergt, is dit in het geval van een betonnen versie minimaal. Het hele jaar door geniet je van de authentieke uitstraling. Ook kun je de betonnen bbqs nog eens gebruiken als buitenhaard.

Belangrijke veiligheidsoverwegingen

Het vuurvaste beton is uit verschillende materialen opgebouwd en bestand tegen zeer hoge temperaturen. Een betonnen barbecue wordt aan de buitenkant niet warm. Een belangrijk gegeven wanneer je huisdieren of kleine kinderen hebt. Zo lopen zij geen brandwonden op. Natuurlijk moet je je wel altijd bewust blijven van eventuele vonken. Zorg er ook altijd voor dat de ondergrond waar je de barbecue op plaatst, egaal en stevig is. Twijfel je of hij wel stabiel genoeg is? Verlijm hem dan met siliconenlijm, welke tegen zeer hoge temperaturen bestand is.

Het hele jaar door de aantrekkelijkste aanbiedingen

Via bbq-zaak.nl vind je altijd een aantrekkelijke aanbieding voor een barbecue van steen. Wil je een stenen barbecue kopen, dan kan dat bij een groot aantal aanbieders, van Gamma tot Praxis en van Hornbach tot Karwei. Barbecue Novus is al vaak verkozen tot beste wat betreft prijs-kwaliteitverhouding. Betonnen bbqs kun je ook gebruiken als tuinhaard. Zo lukt het je om het terrasseizoen te verlengen en ’s avonds net wat langer van de buitenlucht te genieten. Aan de onderzijde van de betonnen bbq bevindt zich voldoende ruimte om diverse benodigdheden in op te bergen.

Het onderhoud van een betonnen barbecue

Betonnen barbecues staan garant voor jarenlang gebruiksplezier. Je zet hem op de gewenste plek, stabiliseert hem indien nodig met siliconenlijm en kan vervolgens aan de slag. Wees je er wel van bewust dat een betonnen bbq wat schoonmaak en onderhoud betreft meer werk vereist dan bijvoorbeeld een rvs griltoestel. Beton mag dan wel tot in zeer sterke mate hittebestendig zijn, vuilbestendig is hij niet helemaal. Tenminste, zijn uiterlijk raakt er door beínvloed en kan op een gegeven moment wat verweerd gaan ogen. Een hogedrukspuit is dan de oplossing.

Accessoires voor een betonnen barbecue

Met alleen de aanschaf van een betonnen bbq ben je er natuurlijk nog niet. Net zoals een kok behalve een fornuis ook kookgerei nodig heeft, maak jij deze barbecue compleet met allerhande onderdelen. Zo heb je bijvoorbeeld een rooster nodig om op te grillen, maar ook een aslade die de kleine deeltjes opvangt. Wil je je betonnen bbq ook gaan gebruiken als tuinhaard? Dan heb je ook een vuurvaste kap nodig die hem goed beschermt tegen de sterke vlammen.

© 2023 — bbq-zaak.nl — development by Harris Software