Belangrijke tips en recepten voor de BBQ

Als de dagen lang zijn en het is zonnig weer, vinden we het allemaal gezellig om de barbecue aan te zetten. Maar wat zijn nou eigenlijk lekkere recepten voor op de BBQ en wat zijn belangrijke tips als je gaat barbecueën? Wie dit artikel leest, is goed voorbereid op een heerlijke barbecue maaltijd!

Eenvoudige en lekkere BBQ recepten

Bacon op de barbecue doet het altijd goed voor het avondeten. En heb je weleens de combinatie geprobeerd van bacon met kip? Rol kipstukjes in een laagje bacon en bakken maar. Met lekkere kruiden is dit een eenvoudige snack om te maken en rijk aan smaak. Probeer ook eens lamskoteletjes met rozemarijn, een mexicaanse nachoburger of marineer eenvoudigweg chickenwings in allerlei smaken! Voor het marineren van lamskoteletten is het wel aan te raden deze ongeveer een half uur te marineren en ze op de BBQ niet te vaak om te draaien, zodat ze niet uitdrogen. Op de barbecue zijn talloze vleesgerechten lekker om te bereiden, van snel tot lang garend. Zoek je naar lekkere recepten met een relatief snelle bereidingstijd? Marineer bijvoorbeeld kippenspiesjes in honing, sojasaus, knoflookpoeder en paprikapoeder. Een lekker stukje zalm hoeft ook niet lang te duren op de BBQ. Strooi de zalm met peper, zout, een beetje citroen en dille. Even 12 minuutjes wachten, en smullen maar!

Vlees op smaak brengen

Een goede tip voor lekkere barbecue snacks of andere simpele gerechten is een goede marinade die bij voorkeur enkele uren is ingetrokken. Zo krijg je een rijkere smaak. Neem van tevoren ruim de tijd om te onderzoeken met welke kruiden je het vlees het beste kunt marineren. De kwaliteit hangt natuurlijk ook af van de kwaliteit van het vlees, maar ook zeker van de smaakmakers en de bereidingstijd. Voorkom dat droge stukje kip op de barbecue, dat is zonde om op te wachten. Laat de BBQ een verfijnde ervaring zijn!

Consumeer het vlees niet direct als het gaar is

Iets wat ontzettend belangrijk is tijdens het barbecueën als je wilt genieten van mals vlees is de rusttijd. Haal het vlees niet gelijk van de barbecue zodra deze gaar is. Bedwing je honger en laat de malsheid rijpen door het vlees minimaal een kwartier te laten liggen! Wil jij barbecue gerechten tot een succes maken? Marineer met de juiste kruiden, laat deze een tijdje intrekken en geniet na bereiding van een heerlijk stukje mals vlees!

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart