Barbecueën met je vrienden, bereid je tuin voor op een zomer vol gezelligheid

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om de barbecue weer tevoorschijn te halen en gezellig te gaan barbecueën met je vrienden. Niets is zo fijn als samen genieten van lekker eten en goed gezelschap in de tuin. Maar voordat je de eerste worstjes op de grill legt, is het belangrijk om je tuin goed voor te bereiden op een zomer vol gezelligheid. In deze blog geven we je tips om je tuin om te toveren tot de perfecte plek voor gezelligheid.

Creëer een gezellige eethoek

Een belangrijk onderdeel van een geslaagde barbecue is een gezellige zithoek waar je samen met je vrienden kunt genieten van het eten en drinken. Zorg voor voldoende comfortabele stoelen en eventueel een parasol voor de nodige schaduw op warme dagen. Een tuinset met een grote tafel en genoeg stoelen is ideaal voor een grotere groep vrienden. Zo kan iedereen comfortabel zitten en genieten van de barbecue.

Maak een overdekte barbecue hoek

Een overdekte barbecue hoek is ideaal voor als het weer een beetje tegenzit. Zo kun je ook bij regenachtig weer gewoon lekker barbecueën met je vrienden. Zorg voor een overkapping of parasol boven de barbecue zodat je droog blijft en toch kunt genieten van het buiten zijn. Let op, er komt een hoop hitte vrij bij barbecueën, houd dus een veilige afstand met de overkapping.

Kies de juiste barbecue

Er zijn verschillende soorten barbecueën waar je uit kunt kiezen, zoals een houtskoolbarbecue, gasbarbecue of elektrische barbecue. Bedenk van tevoren welke barbecue het beste bij jou en je vrienden past en welke het meest praktisch is voor jouw tuin. Een houtskoolbarbecue zorgt bijvoorbeeld voor de authentieke barbecue smaak, terwijl een gasbarbecue weer handig is in gebruik. Maak dus een afweging tussen smaak, gebruiksgemak, grootte en design. Door goed na te denken over wat je zoekt in een barbecue kan je de perfecte keuze maken voor jezelf. 

Maak een gezellige loungehoek

Na het eten is het heerlijk om nog even na te borrelen in een gezellige loungehoek. Zet een comfortabele bank of lounge set neer en leg wat zachte kussens en plaids neer voor extra comfort. Zo kunnen jij en je vrienden nog lekker lang blijven zitten en genieten van de zwoele zomeravonden. Een geweldige toevoeging hieraan is een vuurkorf of tuinhaard, zo kan je heerlijk loungen, zelfs als het wat kouder wordt.

Zorg voor sfeervolle verlichting

Om ook ’s avonds nog te kunnen genieten van de gezelligheid in de tuin, is goede verlichting essentieel. Denk aan sfeervolle lantaarns, kaarsen of lichtslingers die voor een gezellige ambiance zorgen. Op die manier kun je ook na zonsondergang nog lekker lang blijven zitten en genieten van elkaars gezelschap.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart