Barbecue recepten: lang niet meer alleen vlees en vis

De barbecue werd voorheen vaak vooral tevoorschijn gehaald voor vlees en vis. Groenten, salades en andere bijbehorende gerechten werden voornamelijk gewoon in de keuken klaargemaakt en de sauzen werden gewoon in de fles op tafel gezet. Traditioneel. Tijden veranderen en nu zien we dat er ook steeds vaker barbecue recepten worden gebruikt waarin helemaal geen vlees, vis of gevogelte meer te vinden is. We kiezen steeds vaker voor het gebruik van groenten op de barbecue, bijvoorbeeld. 

Meer groente en fruit op de barbecue

Voor velen geldt nog altijd dat er vooral wordt gedacht aan hamburgers, speklappen, steaks en worstjes als er wordt gedacht aan de barbecue. Toch zien we ook dat steeds meer mensen vooral kiezen voor groente en fruit op de barbecue. Hier kun je natuurlijk ook alle kanten mee op. Denk aan paddenstoelen met kruidenmarinade, groente- en fruitspiesjes, gegrilde fruitdesserts en gegrilde aubergine. Tegenwoordig is het zeker niet meer zo dat een barbecuefeestje draait om het eten van zo veel mogelijk vlees, vis en gevogelte. Steeds vaker wordt er zelfs voor gekozen om een barbecue feestje te geven met uitsluitend fruit- en groentegerechten. 

De opkomst van vegetarisch en veganistisch eten

De veranderingen op het gebied van barbecueën hebben natuurlijk vooral ook te maken met de opkomst van vegetarisch en veganistisch eten. Dan kennen we ook nog pescotarisch eten, aangevuld met meer dieetvormen en voedingsschema’s. Juist dit zorgt ervoor dat we steeds vaker kiezen voor gerechten van de barbecue zonder vlees, vis of gevogelte. We stappen steeds vaker over op bloemkoolsteaks en bijvoorbeeld tofu. Natuurlijk blijven we wel vasthouden aan de heerlijke, rokerige barbecuesaus. Hiermee houden we bepaalde tradities rondom het barbecueën toch nog wel in ere.

Barbecuemaaltijden in maaltijdboxen

Een ander gegeven is dat steeds meer mensen gebruik gaan maken van maaltijdboxen. We hebben minder tijd om uitgebreid naar de supermarkt te gaan en lang in de keuken te staan. Met een maaltijdbox laat je ingrediënten vers bezorgen en ga je met de recepten aan de slag om iets lekkers op tafel te zetten. Diverse aanbieders pakken de passie voor barbecueën en het gemak van verse ingrediënten samen. Je kunt tegenwoordig dus ook kiezen voor barbecue maaltijden in diverse maaltijdboxen. De recepten zijn verrassend en maken een barbecuefeestje zeker tot een succes. Wil jij het ook eens proberen? Gebruik de kortingscode van HelloFresh en ontdek de voordelen én de smaken van de diverse maaltijdboxen. Geniet ervan!

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart