Alternatieven voor een barbecue

Barbecueën is immens populair in Nederland. Maar elke dag weer op dezelfde manier koken is ook weer een beetje saai! Welke alternatieve methodes bestaan er eigenlijk als je even een dagje barbecueën over wil slaan? In deze blog vind je een handig overzicht dat je hopelijk flink wat inspiratie op dit gebied zal geven.

Een buitenkeuken

Het eerste alternatief voor een barbecue is een buitenkeuken. Door middel van een buitenkeuken heb je namelijk allerlei apparaten samen die perfect zijn als je even op zoek bent naar een andere methode om je eten te koken in de buitenlucht. Denk dan bijvoorbeeld aan een buiten oven. Het mooiste hieraan? Via bijvoorbeeld een Buitenkeuken outlet kost een buitenkeuken veel minder dan je ooit zou denken! Hierdoor kom je makkelijk aan een aantrekkelijk alternatief.

Een grill

Een andere fantastische optie is natuurlijk de grill. Grills zijn veelzijdig en je kunt er tal van heerlijke gerechten mee bereiden, van sappige steaks tot knapperige groenten. Het grote voordeel van een grill is dat je er net zo makkelijk binnen als buiten mee kunt koken, afhankelijk van het weer en je stemming. En laten we eerlijk zijn, wat is er nu beter dan die heerlijke rokerige smaak die je alleen met een grill kunt bereiken?

Roken

Het roken van eten is een kunst op zich en biedt een smaakervaring die je echt moet proberen! Met een rookoven of rookbox tover je in een handomdraai de meest verfijnde smaken uit je ingrediënten. Van vis tot vlees en zelfs groenten, de mogelijkheden zijn eindeloos. En het mooie is dat je al snel doorhebt hoe je op verschillende houtsoorten kunt experimenteren, zoals eikenhout of appelhout, om telkens weer een unieke twist aan je gerechten te geven. Bovendien is het roken van je eten niet alleen lekker, maar vaak ook een gezondere manier van bereiden omdat je geen vet nodig hebt.

Roosteren

Roosteren is een fantastische manier om eenvoudig en snel je maaltijden naar een hoger niveau te tillen. Denk aan perfect geroosterde kip met een krokante buitenkant en sappige binnenkant, of wat dacht je van groenten die barsten van smaak en een heerlijke geroosterde textuur hebben? Het proces is eigenlijk heel simpel: je hebt alleen een rooster of bakplaat nodig. Wat fijn is, is dat je tijdens het roosteren weinig erbij hoeft te blijven staan, waardoor je lekker de tijd hebt om andere dingen te doen.

Langzaam koken

Langzaam koken is dé manier om de smaken van je gerechten écht tot hun recht te laten komen. Het idee is simpel: je gebruikt een slowcooker of een braadpan om je ingrediënten gedurende een langere tijd op lage temperatuur te garen. Hierdoor kunnen de smaken zich optimaal ontwikkelen en wordt zelfs het taaiste stuk vlees heerlijk mals. Een extra voordeel is dat je ’s ochtends alles in de pan kunt gooien en ’s avonds thuis komt bij een kant-en-klare maaltijd.

bbq-zaak.nl
Logo
Shopping cart